Protesterna som inte fick hända har hänt.

Stora protester i Vancouver mot OS. Stenkastning och kravaller i staden. TV4 hade det på nyheterna; just nu inte ett dugg på webben. Inte heller Aftonbladet, DN eller SvD just nu. Göteborgs Posten sitter som vanligt i ett hörn och spelar på läpparna.

Vancouver Sun
skriver om det här. The Province skriver här. Canada Broadcasting corporation rapporterar.

Beklagligt och tråkigt, men inte konstigt sedan Vancouvers poliskår trakasserat debattörer, protestledare och andra som engagerat sig mot spelen. De har dessutom sagt att de ska ta i med hårdhandskarna mot demonstranter. Well, I guess they got what they asked for.

Kommentarer
Postat av: putte torild

Många människor i de större städerna i Kanada är mycket fattiga. Vancouver tillhör de mest ojämlika städerna och man har räknat på att de 30-40 miljarder kr som OS kostar skulle kunnat radera ut fattigdomen helt ett par ggr om. Det är i första hand detta som protesterna handlar om och som man från polis och myndigheternas sida varit så noga med att slå tillbaka snabbt och hårt.

Postat av: Nicklas Eriksson

Jo precis, det är ju själva grunden för protesterna. Det är verkligen sjukt av världen att göra den prioriteringen till att börja med. Problem med ett växande trasproletariat i urbaniseringens spår märks nu tydligt även i vår del av världen, och det finns de som tar ställning emot det och de som vänder näsan i vädret och låtsas som om det regnar.

2010-02-15 @ 20:52:46
Postat av: Jonas

Det är väl bra att media för en gångs skull agerar på rätt sätt mot demonstranter. Att inte ge dem en minuts tv-tid eller en rad i tidningen utan att helt enkelt skita i vad dumhuvudena håller på med är det absolut bästa de kan göra och det borde göras oftare.

2010-02-19 @ 00:38:59
Postat av: Nicklas Eriksson

Hmm, nu har de förvisso det.Jag tror inte att du riktigt har ägnat någon tid åt annan media Jonas. Vet du vad protesterna gäller alls?

2010-02-19 @ 16:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0