Backaplan i politikens centrum

Socialistiska Partiet hade ett politiskt event på Backaplan idag. Vi sålde Internationalen, delade ut flygblad samt affischerade. Det var skitkasst väder och det är ju alltid trist, men det är inte säkert att revolutionen kommer på en solig dag heller;)

Jag vaktade vårt bord och delade inte ut mer än kanske sju flygblad, men jag pratade desto mer. Det var ett antal som aldrig hade hört talas om oss innan. De fick sig en liten genomgång om vad vi är för ena och vad vi vill med Göteborg. Som en kvinna sa: "Ni verkar som ett friskt alternativ". Jag berättade för henne att om hon röstar på oss så slipper hon några andra gäng på köpet, inga allianser här inte.

På det hela taget en bra dag, och jag tror vi kommer över förra valets resultat på nästan 1000 röster med hyfsad marginal.Under strecket:

Räddast på Backaplan: Sverigedemokraterna som såg ut som påfåglar i sina nya blåa tröjor med gul blåsippa på men ändå stod och kurade i hörnet vid Donken.

Mest otur på Backaplan: Stalinisterna, vars valstuga tappade taket, men de lagade den med några välriktade hammarslag.

Mest högludd på Backaplan: Vänsterpartisten av grekisk härstamning som drog upp den gamla drapan "socialfascister" som han anvönde mot sossarna. Härligt att se att det kokar av ilska i vissa Vänsterpartister ännu, även om jag kan tycka att han var ute och cyklade. Sossarna han skällde ut begrep inte vad han menade med socialfascister, och det gör inte 99% av svenska folket heller.

Fetast och nöjdast på Backaplan: Moderaterna som inte lämnade sin valstuga alls.

Kommentarer
Postat av: Johan

Tack för rapporten! Inspirerande, då jag själv är ute en del å valkampanjar, fast för RS i Luleå

2010-08-21 @ 19:31:41
URL: http://hjorland.blogspot.com
Postat av: Fredde

Hej. har ni någon valplattform, hemsida, eller annan sorts information om er kandidatur i Göteborg?

Hittar bara en blogg som verkar handla om allt annat än valet. Har ni valstugor på fler ställen än Backaplan så man kan hämta information handgripligen?

2010-08-22 @ 17:42:53
Postat av: Nicklas Eriksson

Tjena Fredde!Vi har ingen valstuga eftersom vi är ett såpass litet parti. Vi satsar på mobila kampanjer där vi når våra väljare.Om du vill kan du maila mig på keldjur@hotmail.com så kan jag posta vår valplattform till dig personligen. Jag är inte så vass på var informationen finns på internet, men prova antingen röda göteborg eller socialistiska partiet.se.

2010-08-22 @ 18:07:06
Postat av: Gustav

Kampanjer ni i SP för att försöka komma in kommunalt, på riksplan eller både ock? Jag har bara kontrollerat valstugorna vid Kungsportsplatsen än så länge, där var det riktigt dåligt med action i lördags eftermiddag. Hela staden full med folk i det vackra vädret, men endast FP och Piratpartiet hade sina stugor öppen. Inga sossar, inga moderater, ingenting annat. Vill de inte locka väljare? :P

2010-08-23 @ 00:07:28
Postat av: Nicklas Eriksson

Vi har bara kommunal kampanj, och vår paroll är "Nej till nedskärningar - det finns pengar". Blir vi invalda så kommer vi konsekvent att rösta emot varje form av nedskärning eftersom vi anser att det finns pengar att ta in och det inte görs.

2010-08-23 @ 17:30:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0