Angående presstödet till ND


Kampen mot fascismen tas inte via liberala regler och förbud

Jag är för det rent principiellt. Det är moraliskt fel, men det är en annan sak. Men om liberalerna i den politiska klassen får strypa den klent förtäckt nationalsocialistiska Nationell Idag så blir det Proletären i morgon, Flamman i övermorgon och ETC och alla andra sen veckan efter. Allt för att Bonniers monopol ska kunna bli ännu starkare och den liberala tankepolisen ska få utöka sin tankekontroll över medborgarna. De vill kunna döma oss som inte ställer upp på deras liberalism för tankebrott och som de gjorde med Lars Ohly, kastrera oss och få oss att ta avstånd från vårt kall att omstörta det borgerliga samhället och förråda vår klass. De vill att vi likt SSU:s högerfalang ska jamsa med i den infantila sången till marknadens lov som det enda saliggörande för ett fåtal medan våra kamrater proletariseras ytterligare.

Jag skiter högaktningsfullt
i "den tjeckiske vikingen", Vavra Suk och hans klent förtäckta nazistiska publikation, den kan fara åt helvete vad mig anbelangar. Men reglerna ska gälla lika för alla. I Internationalen, Flamman och de få gånger jag läser Proletären får jag läsa saker som inte skrivs någon annanstans i hela Sverige. Jag får läsa om klasskamp i Fillippinerna, om facklig kamp och strejker i Malawi, och om hur fattiga kvinnor organiserar sig mot världskapitalismen i små, men starka kollektiv i Bolivia. Det står aldrig i borgerliga SvD, DN eller Aftonbladet.  

Aldrig att jag ställer upp på att låta det hända. Ge de förbannade halvnazisterna deras pengar, det är inte med regler och förbud man störtar fascister ändå. Det har kampen i Göteborg som numera är en i princip nazistfri stad visat. Den kampen tar man på gatan bland deras väljare, deras symaptisörer och våra klasskamrater som förleds av populismens enkla lösningar. Hoppas Vavra Suk kvävs av sedelbunten.

Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Du använder sådana överord att det blir omöjligt att ta notisen på minsta lilla allvar.

2010-04-24 @ 11:21:04
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej. Snarare är jag för snäll. Det är vad det handlar om. Eller menar du att det bara är ni som borde få presstöd och inte vi? Är det det som är svårt att ta på allvar?

2010-04-24 @ 12:18:40
Postat av: Andreas

Jimmy Windeskog:Med tanke på att du upprepade gånger i kommentarfälten på den här bloggen ifrågasatt dina motståndares intelligens, deras utbildning och kallat dem för pack så ser jag inte riktigt att du är rätt man att tala om "överord".

2010-04-24 @ 12:53:23
Postat av: Jimmy Windeskog

@ Niklas;

Okunskap och uppenbara lögner är varken seriöst eller att vara "snäll".@Anderas:

Men du är ju obildad, det är knappast mitt fel.

2010-04-24 @ 16:40:49
Postat av: Andreas

Jimmy Windeskog:Liksom att det är inte Nicklas Erikssons fel att ND är halvnazister.Återigen så kastar du sten i glashus.

2010-04-24 @ 20:21:45
Postat av: Nicklas Eriksson

Visst visst, okunskap och lögner...=)

2010-04-24 @ 22:16:08
Postat av: Jimmy Windeskog

@ Niklas

Kom igen nu, du är inte så dum att du inte vet vad nationalsocialismen betyder och står för.

2010-04-25 @ 12:53:18
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej precis.

2010-04-25 @ 18:03:04
Postat av: Tobbe

Nationell i Dag är inte "höger"! Invandrings-/integrationsfrågor går inte att placera in på en höger-/vänsterskala, i så fall hade alla nyliberaler blivit vänsterextremister. I sin ekonomiska politik placerar sig nationaldemokraterne snarast till vänster om Vänsterpartiet. Ur partiprogrammet: "Samhället måste ha kontroll över för folket viktiga näringar, såsom bank- och försäkringsväsende, tele- och andra kommunikationer."

2010-04-26 @ 08:57:45
Postat av: Nicklas Eriksson

"Samhället måste ha kontroll över för folket viktiga näringar, såsom bank- och försäkringsväsende, tele- och andra kommunikationer."Ungefär så stod det i NSDAP:s program också. Kallas korporativism och innebär på inget vis att folket äger dessa instanser utan bara kontrollerar dem.Jo det har visst att göra med höger och vänster. Socialismens inneboende motsättning är endast klassmotsättningen eller konflikten mellan arbete och kapital som de riktigt modiga vänstersossarna dristar sig att säga. Konservatismens inneboende motsättning är denna också, men har även ett intresse av att grupper inom de olika lägre klasserna ställs mot varandra så att ägarklassen (och numera även den politiska klassen) kan söndra och härska. Det lär man sig för tusan av att läsa Bildas "ismer", så så svårt är det inte att begripa.Nationell Idag är extremhöger.

2010-04-26 @ 20:28:04
Postat av: Nicklas Eriksson

Åh, när det gäller de föraktliga liberalerna så hänger de gärna med på vissa av arbetarrörelsens argument och stridsfrågor, men när klasskampen skärps faller de ofrånkomligen av och gör alltid gemensam sak med de konservativa och fascisterna eftersom privategendomen är det viktigaste som finns för en liberal (givet att fascisterna försvarar privategendomen).

2010-04-26 @ 20:30:23
Postat av: Jimmy Windeskog

Då torde du inse att demokrati är omöjlig att kombinera med nationalsocialism (och en hel del andra former av socialism...).

2010-04-27 @ 17:00:13
Postat av: Jimmy Windeskog

Sedan när blev det "extremhöger" att tex vilja förstatliga alla bansker och försäkringsbolag. Det är ju sådana påståenden som både okunnigt och menlöst.

2010-04-27 @ 18:17:20
Postat av: Nicklas Eriksson

Borgerlig demokrati är omöjlig att kombinera med marxistisk socialism ja. Det beror på att borgerlig demokrati inte är demokrati utan bara ett sätt att låta kapitalet bestämma över oss.Och det är nog bara för dig det framstår som det. Alla vet att NSDAP hade total kontroll över allt från Deutsche Bank och Krupp Staahlwerke till Baadische Anillin und Sodafabrik. Dock utan att äga det. Det är en viktig skillnad mellan socialism och nazismen. Nazism och privatkapital har alltid ingått i skön förening.

2010-04-27 @ 18:42:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0