Niklas Wykman bekräftar att han är helt dum i huvudet.Detta kommer att bli svenska soldaters öde i Eritrea.


Här bekräftar ordföringen
för ungmoderaterna, Niklas Wykman, att han är totalt dum i huvudet. Allt inför öppen ridå på Newsmill utan att skämmas.

Han vill att Sverige
ska skicka soldater som skulle gå in i Eritrea för att frita Dawit Isaak. Visst, ett vällovligt syfte kan tyckas. Problemet är bara att Eritrea skulle sparka vår stjärt sönder och samman om vi gick i krig med dem. Eritrea är ett litet, mycket fattigt land med bara hälften av vår befolkning, men de har en vältränad och framför allt extremt erfaren krigsmakt efter de senaste årens krig mot Etiopien, en vansinnigt mycket större granne med ett ännu större krigsmaskineri som trots detta inte lyckades krossa Eritrea. Etiopierna anföll på fem fronter med flyg, trupp och pansar, men lyckades ändå inte med att ta Asmara.

Jag har arbetat med åtskilliga eritreaner under åren. Ingen av dem ger mig själ att tro att en svensk trupp skulle bli annat än utskrattad och nedmejad om de gick in på eritreanskt territorium. En kille i övre medelåldern som kom till Sverige för ett antal år sedan började köra stridsvagn som trettonåring och har mer timmar i strid bakom sig än jag har på arbetsplatsen!

Mot detta vill Niklas Wykman sända ett gäng bleka, halvtränade svenska värnpliktiga som skulle koka bort i den östafrikanska solen innan de kom av landstigningsfartyget. Men okej, jag kan säga ja till en sådan operation: om vi sände en ren MUF-bataljon (kunde möjligen utökas med dårarna i Legion Wasa och Fredrik Federley som gråter öppet när han fått en smäll på käften själv, men inte tvekar att sända pengar till krig så länge det bara är i andra länder folk dör) med Niklas Wykman och Fredrik "Allt blir så bra om vi får bomba" Malm som högsta operativa befäl.

Folkpartister och moderater är alltid snabba att anmärka på att vi rödingar vill leka med andras pengar. Själva är de snabba att vilja leka med andras liv.
 

Kommentarer
Postat av: Roland

Vet inte om det är helt korrekt.SSG har ett ganska bra record även i Afrikansk miljö.http://www.dn.se/nyheter/svenska-fn-soldater-i-blodiga-kongostrider-1.222399

2009-05-27 @ 19:08:04
Postat av: Nicklas Eriksson

Kongo är en insats där flera länder som Sverige kan gömma sig bakom deltar. Det idioten Wykman föreslår här skulle leda till en total wipe out och att varenda svensk som gick in skulle utplånas.Eritreanerna är härdade och krigsvana och alla män från gamla till unga tonåringar är veteraner. Dessutom är inte Afrika, som du vet, ett enda enhetligt land utan världens näst största kontinent med vitt skilda förutsättningar för krigföring i KOngo och Eritrea.Kom igen, du tror väl inte att en armé som stått emot Etiopien i årtionden är samma sak som ett gäng rebeller som närmast är halvgangsters?2009-05-27 @ 21:24:13
Postat av: HenrikP.

Denna gång håller jag med dig hela vägen. Niklas "pannbenet" Wykman har denna gång bevisat vad vi alla misstänkte.

2009-05-27 @ 23:12:43
Postat av: Will

Sanna liberaler är för en yrkesarmé, du vet det va?

Det brukar vara andra sidan som vill ha en värnpliktsarmé där man tvingas strida för nåt man kanske inte tror på.

2009-05-28 @ 00:09:19
Postat av: Calle

Alltså, han förespråkar ju inte ett krig eller en markinvasion, utan en fritagningsoperation med en insatsstyrka. Helt olika saker. I och för sig tvivlar jag på att Sverige skulle klara av en sådan operation också med tanke på att det verkar oklart var Isaak befinner sig eller om han ens lever fortfarande, och våra styrkor har knappast erfarenhet av fritagningsoperationer. Bättre att hyra in Mossad eller något.

2009-05-28 @ 00:44:49
Postat av: Patrik

Till Will: Så medlemmarna i yrkesarmé skulle aldrig tvingas strida för något de inte tror på? Du tror inte att det skulle finnas kontrakt etc som reglerar vad man får och inte får tacka nej till när man jobbar? Kul med en yrkesarmé där alla sticker när kriget kommer liksom.Men men. Wykman är en idiot och resten av den liberala bombhögern lika så. Det gör LUFs valaffischer med texten "För världsfred" så mycket mer vämjeliga.

2009-05-28 @ 02:49:10
URL: http://campkent.wordpress.com/
Postat av: Will

Patrik, det jag menade var att man inte behöver sälja sina tjänster till armén om man inte är beredd att riskera sitt liv. I en värnpliktsarmé har du inget val.

2009-05-28 @ 13:59:08
Postat av: Nicklas Eriksson

Calle: det är samma sak som krig.Will: ja det är ju det jag säger. Krig som krig. Lek som lek. Jag struntar väl i vilken anledning soldater dör av, det är lika tragiskt oavsett om de gör det för ett fosterland som inte finns eller pengar. Nonsens dessutom, i en värnpoliktsarmé räcker det med att vägra och betala dagsböterna eller fotboja i en månad. Sen är den saken ur världen. Och det gör saken så mycket sjukare, att det faktiskt är så lätt att slippa.Patrik: Främlingslegionen har faktiskt en klausul som säger att en legionär inte kan tvingas ta till vapen mot sitt hemland.

2009-05-28 @ 21:38:52
Postat av: Nicklas Eriksson

Förresten, rolig idé ändå. Mossad går in i ett land där hälften av invånarna är muslimer...Big mistake.

2009-05-28 @ 23:09:17
Postat av: Carl

Sedan är det ju också så att människor som följer Niklas Wykman vet att en del av hans webfilmer och uttalanden för den delen brukar vara relativt spårade och likaså provocerande.Uttalandet var onekligen menat att provocera och dra ögonen åt den likgiltiga inställningen Sverige har till Isaaks situation och faktumet att han är den enda svensk som sitter fängslad på grund av sina åsikter.Att uppmärksamma diktaturer verkar vara något som bara högern och dess liberaler gör dessa dagar.

2009-05-29 @ 17:30:50
URL: http://cvadraten.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

OMG vad du är duktig Carl!

2009-05-29 @ 21:09:51
Postat av: Jimmy Windeskog

Jag trodde det var bra och internationalistiskt av MUF att vilja förklara krig för andra folks människor?

2009-06-02 @ 02:45:32
Postat av: Nicklas Eriksson

Krig är aldrig bra Jimmy.

2009-06-02 @ 22:37:36
Postat av: Ella

Den "revolution" Marx´, Lenin och Trotskij talat och drömt om (eller statskupp om vi ser på Ryssland 1917) var ju just krig?

2009-06-03 @ 18:20:46
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, det var en statskupp, inget krig.2009-06-03 @ 21:22:01
Postat av: Jimmy Windeskog

Annars brukar man ju beskriva det som hände efter statskuppen ett inbördeskrig mellan de "vita" och "röda", men du kanske läser andra historiker än mig.

2009-06-05 @ 15:23:53
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej då det tror jag inte, SÅ många historieskrivningar som är översatta finns det nu inte.Efter alla statskupper förekommer det ju utrensningsaktioner. Inbördeskriget i Finland var ju en enda räcka av utrensningar och massgravar det med. Visserligen inte föregånget av någon statskupp a la Ryssland, men ändock en reaktion och en repression.2009-06-05 @ 18:41:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0