Vad folk tycker om Wajnas bonusaffärer

...och om LO i stort tror jag.

Jag publicerar lite citat från Aftonbladets kommentarsfält här:

"Mummlan, Idag 08:53 Wanja Lundby-Wedin tror att det finns en "risk" att de "inte upplevs som konsekventa". Ha ha ha!!!! Ja, du Wanja, i går - alltså efter att det börjat hetta till för finansbolag och banker som varit frikostiga med bonusar - så la' LO ett FÖRSLAG att de rörliga delarna i chefernas löner, ska tas bort. Och vid det här laget så vet alla att rörliga delar är samma som bonusar. Och, notera att de la FÖRSLAGET i går. Det är ju skrattretande!!! Som gammal sosse gör det mig så heligt förbannad att inse att det faktiskt är socialdemokratin och LO och hela det socialdemokratiska etablissemanget som lagt grunden för alla dessa bonusar. Det är ni som skott er hejdlöst på det förtroende som väljarna gett er. Jag tycker att den nya regeringen gjort ett utmärkt jobb i att rensa och framförallt ta ställning vad det gäller falskspel och hyckleri. Det socialdemokraterna och ni i LO står för är inget annat än ren och skär girighet och stöld av medlemmarnas pengar för att finansiera er egen privata rikedom. Jag mår illa av alla dina uttalanden Wanja Lundby Wedin. Du har ingen som helst förankring bland vanliga människor längre. Att du fortfarande sitter kvar beror troligen på att ni som sitter i toppen skyddar varandra. Kanske pga att ni skott varandra med medlemmarnas pengar under så lång tid att era vänskapsband är vävda av korruptionens sega garn. Nej Wanja, gör inga fler uttalanden! Avgå i stället - och ta med dig hela ledningen - och deklarera sedan öppet vilka förmånliga pensionsvillkor ni gemensamt förhandlat till er. För visst är det så, att om hela LO-ledningen skulle avgå eller bli tvungen att gå - så skulle LO gå i konkurs pga era frikostiga avgångsvederlag och pensioner?"

"
Nosse, 44 år, Idag 09:15 Wanja Lundby-Wedins jobb har alltid i alla lägen varit att legitimisera Los svek mot sina egna. Tänk om detta vore 70-tal. Tänk att kunna profitera på arbetarnas numera patetiska lojalitet till den graden så det bara återstår en explosion."

"Tvifan, 68 år, Idag 09:28 Bra skrivet Mummlan. Ja, Wanja har förbrukat det hon möjligen har haft kvar av förtroende bland oss som är drabbade av smittan. "Jag förstår att det sticker i ögonen"...Varför i helvete säger hon inte stopp och belägg då? Är människan totalt utan heder? Nej, BORT med hela roffargänget. LO-delen av styrelsen har visat vad de går för så: BORT!"

"Vagel, 46 år, Eskilstuna, Idag 09:29 Håller med Nosse och Mummlan. Det är synd att arbetarna är så lättlurade att de tror att sossarna och LO står på deras sida. Wanja är inte det minsta trovärdig. LO-toppen skulle ha en medellön av de de påstår sig representera. Då skulle det nog vara mer "action" i löneförhandlingarna."

"S-O R 61, 61 år, Idag 09:43 Nej avsätt dem genast förren de skor sig ännu mera. Och ge dem vanlig a-kassa,sjukassa och folkpension som arbetarna har på fabriks gålvet. Detta vilar på folkets axlar och se till att de blir gjort så. Tack"

"Nosse, 44 år, Idag 10:19 "Vi är glada att opinionen varit med och påverkat?, säger hon nu". Bryr DU dig om opinionen!? Herregud Wanja. Sluta nu! Du har svikit din egen mjölkko. AVGÅ! "

"manne44, 59 år, Idag 10:48 Bunta ihop alla bonusentusiaster och samla dem i GLOBEN.Där kan en rättegång hållas och dessa kriminella varelser kan få sina straff utdömda.Nu får det vara nog med stölder från våra pensionspengar och övrig dränering av våra företag.Sätt stopp en gång för alla för RAMQVISTSYNDROMET, som fått en spridning likt pesten i landet.(Ramqvist är f.d. VD på Ericsson,som körde företaget i botten pga bonussjukan)"

"Metropolitan, Idag 10:53 Tänk vad LO varit tyst i ditt jobb med att stå emot bonusarna, annars brukar man skrika högt i media när man inte gillar något. Lundin är ute på mycket tunn is."

" enjejuumebo, 107 år, Idag 11:10 FALSK, falsk, talar med kluven tunga, Att hon inte SKÄMS"

"suspenderad, 42 år, Idag 11:35 iallatider lysande inlägg jämföra en försäljares lönesystem med en girig direktör som tjänar flera miljoner i månaden. Tror ingen missunnar säljaren bonus, då han sålt något och ökat vinsten för just det företag han jobbar för. Det är skillnad på det och giriga fackpampar och höjdare inom näringslivet som ska ha bonus fastän det går uselt. går ett företag så dåligt att de behöver friställa människor finns det väl ingen rim och reson i att betala ut flera miljoner i bonus. Lämna facket gå med i A-kassan försörj inte dessa parasiter som sitter i LO toppen"

"Tony.G, 48 år, Karlskoga, Idag 11:35 Jag hoppas hon får sparken från LO. Annars ska jag byta fack till syndikalisterna. Eller jag gör det nu på en gång. Krusar inte fack och banker som ger ut bonusar."

"LabanFredrik, 66 år, Lerum, Idag 12:18 LO var med och införde bonus i AMF. Vem tror ni LO representerar? Definitivt inte vanliga arbetare!"  Det skulle vara mumma i munnen för Svensk Näringsbrist det! Det är MYCKET bättre att stanna kvar men engagera sig så in i helvete för att LO ska bryta med sossarna, sparka ut näringslivetsmaktstrukturer ur organisationen och börja föra kamp igen! Min kommentar. Man fattar direkt när det är ett troll från moderaterna som skriver=)

"kulpennan, 55 år, Idag 12:28 Till Mumlan; Läste just ditt inlägg för frun. Hon asgarvade sorgset och bad mig skriva att vi på denna adress instämmer till fullo i din, och andras, analys om moralen i toppen. Visst är det trist men det känns ändå på något sätt befriande att fler och fler inser hur turerna går. Hoppas detta kan leda till något i förlängningen. För övrigt så vill jag önska alla en fin dag. Här skiner solen så nu går vi ut igen. Vårkänslor, vilodag. Yipppie för vintertrötta svenskar."

Kommentarer
Postat av: Patrik

Själv har jag inte heller något gott att säga om Wedin, men herregud vad aftonbladets kommentarer är en påfrestning på psyket. Jag hittar ofta rabiata grälsjuka alliansväljare på internet, men det är (nästan) bara på aftonbladet som de samsas med minst lika grälsjuka sossar. Att då stå och se på vid sidan av som kommunist resulterar onekligen i förundran...

2009-03-15 @ 14:24:56
URL: http://campkent.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja jag vet. Men idag var det (så långt jag läst kommentarerna i alla fall) en nästan rörande enighet. Det var lite därför jag postade det.

2009-03-15 @ 22:02:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0