Högerentristerna uttalar sig.Inte Jonas fot, men lika förbannat en svart fot!


Läs själva vad "socialdemokraten"
och högerdrängen Jonas Morian (som jobbar som chef för nåt åt PR - hållet hos det rekorderliga vanvårdsföretaget Attendo Care) har mage att uttrycka om IF Metalls svek mot sina medlemmar och resten av arbetarrörelsen! Passa gärna på att läsa hans drabant Erik Laakso samtidigt.

Han har mage att prata om att Metall tar "ansvar", fanskapet! Det märks tydligt att han inte räknar med att behöva ta några strider för sina egna villkor i framtiden eftersom han inte ser dem som hotade.

Jonas Morian äcklar mig så!!!
Han och arbetsgivarföreningarna och Svenska Dagbaldet, Dagens Nyheter och Göteborgs Postens ledare låter exakt lika idag.

"En liberal är någon vars intressen inte är hotade"
sade Willis Player. Nicklas Eriksson säger: en liberal är någon som är Jonas Morian.

Också är de rädda för oss som är medlemmar i trotskistiska partier, för att vi skulle infiltrera och ta över! Ha! Kära sossar, det är inte oss ni ska vara rädda för, det är moderaternas lakejer i era egna led som Jonas Morian och Erik Laakso som står för hoten mot arbetarklassen!

Kommentarer
Postat av: livelev

Är du verkligen förvånad?IF Metall har en lång historia av att sticka kniven i ryggen på andra fackförbund. Helt otroligt att detta förbund inte sparkats ut ur LO för länge sedan.

2009-03-04 @ 11:57:49
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Gustav

IF Metall gör väl bara vad de ser som bäst för sina medlemmar generellt? Jag menar, det är ju för många bättre att ha jobbet kvar till ungefär samma timlön och jobba mindre, än att ställas på bar backe. Om nu förbundet inte gör det som majoriteten vill så är det kanske läge att kicka förbundsstyrelsen.Förresten är den där LO-sammanhållningen väl rätt konstlad i stort? Det är inte direkt så att man kommer att ta ut stora förbund i sympatistrejk när någon liten konflikt dyker upp hos en mindre medlem, så storleken nationellt är ju inte någon tung spelbricka. Solidariteten gäller ju oftast endast på papperet.

2009-03-04 @ 14:19:47
Postat av: johan

Sänkt lön är ingen garanti för att man får behålla jobbet. Ledningen har inte gjort något för att ta kamp för jobben, och sen plötsligt går de med på sänkt lön för arbetarna. Det betyder i praktiken att arbetarna får betala för spekulanternas kris.När ett fackförbund får beröm av maktens representanter, då är det något som är fel. Om det ser ut som en anka, går som en anka, låter som en anka - så är det en anka: IF metall är ett gult fackförbund.

2009-03-04 @ 14:36:21
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej jag är inte ett dugg förvånad.Nuförtiden har Gustav tyvärr ganska rätt i det han säger om LO-sammanhållningen. Det beror dock inte bara på förbunden i sig utan på att folk tror att de har fått det så bra att det aldrig kan vända.Däremot har han fel i att det skulle vara bättre att gå ner i tid (och därmed lön) eftersom man vid såna här stora grejer med största sannolikhet ändå får gå till slut, och då få en ÄNNU lägre a-kassa än man redan skulle ha fått. Dessutom, och det är allvarligare, leder detta till att öka på farten i the race to the bottom eftersom lokala klubbar snart kommer att bjuda under varandra i iver om att få ha arbetet kvar.Statliga medel ska i sådana här lägen användas till en generös a-kassa och utbildningsplatser.johan: jag håller med dig.

2009-03-04 @ 15:34:07
Postat av: Stephen Graye

Det finns naturligtvis ingen garanti för att ha jobbet kvar alls. Varför skulle det finnas, det går upp och ner för alla företag. Det verkar som att ni tycker att de anställda alltid har rätt till löneökningar, aldrig lönesänkningar. Dessutom får de väl inte reallönesänkningar utan arbetstidsförkortning med bibehållen timlön, eller har jag uppfattat fel?

2009-03-06 @ 11:37:25
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja du har fattat fel. De timmar man inte arbetar och inte har arbetat in får man aldrig betalt för, det är grunden i svensk arbetsrätt. Hade det inte varit fråga om lönesänkningar, tror du att vi hade blivit så förbannade då? Då hade det ju varit ett rätt bra avtal! Samma lön för mindre arbetad tid är ju ett urgammalt krav från rörelsen.Vi struntar högaktningsfullt i hur det går för olika företag, har inte det märkts? Fram tills nu har det aldrig varit vår business att rädda arbeten utan människor. Det har vi gjort genom att inte protestera när företag vill lägga ner och istället ställt krav på regeringen att tillskjuta medel för strukturomvandling.Det är konstigt att det bara är vi knegare som inte ska ha någon garanti. Ledarna, cheferna och de jävlarna med kontakter kommer alltid ner på fötterna.

2009-03-06 @ 15:52:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0