Arrogansen mot en gammal arbetare...

...från Magnus Andersson, ordförande i Centerpartiets ungdomsförbund är skakande. Än mer skakande är det när det framkommer att mannen (signaturen "Forestman") som försöker få svar från Magnus är gammal centerväljare. Men det passar väl inte att en sådan kan förstå och uppskatta LAS antar jag?

Det är rätt talande i och för sig. Nu ska ju centern in i finsalongerna i storstäderna, då vill man inte ha med några blåbyxor, motorsågar, gummistövlar, timmertänger eller traktorer. Och inte en enda gammal människa mer än Maud Olofsson verkar det som.

Kommentarer
Postat av: William

Iofs är det ju gubben som är dryg och arrogant, inte Magnus.Dessutom har ju Magnus rätt, LAS slår mot unga och folk som arbetar hårt. Jag känner flera som fått gå från sitt jobb även om de jobbar arslet av sig, medan vissa andra som inte orkar engagera sig öht i jobbet ändå får stanna.

2009-03-27 @ 00:43:02
Postat av: Nicklas Eriksson

Iofs är ju du rätt dryg och arrogant själv när du kallar en snart sextioårig skogsarbetare som varit med och sett till att du har fått det en hel värld inte får för gubbe.Att han sedan verkar ha varit centerväljare hela livet och nu får se sig så omkullsprungen av sitt eget parti och att halsduksseglaren Magnus inte ens kan bemöta honom för att han helt verkar sakna argument gör inte mina sympatier för vare sig CUF eller Magnus högre.LAS "slår" mot unga, fine, men i det långa loppet är det de som kommer igen, inte 58-åriga skogsarbetare med trasiga ryggar och knän. Man märker vilken kategori du tillhör, WilliamHälsnignar från Nicklas Eriksson, son till en annan skogsarbetare i ungefär samma ålder. Han har förutom dåliga knän och usel rygg dessutom också parkinsons sjukdom, och än så länge är det inte någon borgare som sagt att han får skylla sig själv för det.

2009-03-27 @ 05:53:02
Postat av: Carl

LAS ger inte någon ökad trygghet utan omfördelar trygghet ifrån unga till äldre, it's a fakt.På mitt jobb har jag en medarbetare som snart går i pension och han bidrar inte till någonting. Faktum är att han snarare är ett irritationsmoment då han kommer försent, går förtidigt och inte gör många knop under dagen. Det hade varit det bästa för både företaget och oss andra medarbetare om han fick gå och någon mer driven gick jobbet men LAS står ivägen.

2009-03-27 @ 07:40:23
Postat av: Magnus Andersson

Hej!Jag tar gärna sakdebatten om LAS, men efter fyra kommentarer känner jag inte att det är fruktbart längre när det kommer sådana här kommentarer, jag drar med några utdrag sen får ni själva bedöma hur stor sannolikhet det är för en saklig debatt.

...

Från Forestman

1.

"Och om du får igenom ditt framgångsrecept, vad har du för tips till de äldre och fackliga som direkt kommer att bli uppsagda istället då?"2.

Men det är du för ung för att ha upplevt, och tro sjutton att Timbro eller dina partikollegor inte brytt sig om att berätta det för dig.

3

Jaså du, har jag fel? Alltid roligt när folk som inte ens var födda på den tiden ska tala om för en att man har hört och sett fel.Jag har varit ute och arbetat sedan jag var femton år, har du ens haft ett arbete där du inte varit avlönad av kommun, stat eller parti? Det vill säga av mig.Nädu, lille "centerpartist", det ni vill göra är att återinföra fattigstugorna i landet.Jag vet inte vad folk som du har gjort med Centern, för varken frugan eller jag känner igen oss mer.4.

Jag är ledsen över att behöva notera att det var mer än vad ungtuppen klarade av att besvara ja.Tråkigt tycker jag. Nu har jag två veckor kvar att arbeta, sen är jag uppsagd efter ett helt arbetsliv i skogen. Sedan väntar med största sannolikhet arbetslöshet tills jag dör i ett centerlett Sverige.2009-03-27 @ 09:02:44
URL: http://magnusandersson.blogspot.com
Postat av: Gustav

Jag tycker också att du skäller på fel person Nicklas. Den här Forestman är ju faktiskt bara dryg och störig och klistrar åsikter på folk som inte håller med honom. Och att man varit med i leken länge ger en ju inte frikort ifrån att hålla sig till allmän hyfs i debatten, om du frågar mig...Fast det är ju klart, jag är ju en sån där ond liberal som äter spädbarn till frukost, lunch och middag. :P

2009-03-27 @ 10:35:23
Postat av: Nicklas Eriksson

Ni är ju fan för sorgliga! Här har karln slitit ont i skogen hela sitt arbetsliv för att sen bli slängd åt vargarna AV DET PARTI HAN RÖSTAT PÅ HELA SITT LIV och ni fattar inte att han är bitter på en liten tupp som sprätter runt uppe på gödselstacken och säger att hans öde är helt okej och att han ska säga tack och amen och starta ett jävla företag?Så mycket för borgerlig empati. Magnus, du har verkligen mycket att lära dig. Annars vet jag inte var du ska få dina röster (och därmed pengar) ifrån i framtiden.Carl: Oj! Bara för att en jävel är lat ska vi avskaffa hela lagen... Ska vi avskaffa lag om tillgrepp eller självtäkt också bara för att den nonchaleras?Gustav: han är störig, ja. Med all jävla rätt i hela världen. Jag tror inte ens ni kan ta in hur det känns att bli kastad på sophögen på det viset, det verkar inte så.Calle är en liberal som mer och mer börjar lära sig. Kanske beror på att han nu har bott i USA i bra mycket mer än sex månader och ser vad er politik gör med småfolket.

2009-03-27 @ 14:04:55
Postat av: Gustav

Det är klart att vissa surar när partier förändras, det är jag med på. Jag gjorde detsamma och slutade vara med i moderaterna när de började bli som sossarna light i många frågor. Men det är ju bara att byta parti eller engagera sig på annat sätt! Den här partiortodoxin är ju bara löjlig, man lämnar i ens ögon sjunkande skepp. Det vet väl du som övergivit sossarna när de sakta men säkert antog sin nuvarande form?Jag begriper inte heller varför man ansätter att alla gamla anställda skulle få sparken bara för att man ändrar eller tar bort LAS i dess nuvarande form. Om man har ett väl fungerande samarbete är det ju rätt ovanligt att man avslutar det på grund av t ex att någon är över de femtio. Om man inte fungerar väl med sin chef på arbetsplatsen så är det väl bäst för båda parter att man inte jobbar där, om man hårdrar det hela?

2009-03-27 @ 16:53:55
Postat av: Nicklas Eriksson

Vem har pratat om "alla"? Det är väl ingen som är så jävla dum att man tror det? Men det skulle drabba många gamla som är en extra utsatt grupp som arbetslösa.Nej det är inte det bästa. Det bästa är att man löser situationen."Väl fungerande samarbete" jo tack! Jag var med om att min arbetsköpare ville göra sig av med en gammal städerska som började se dåligt!För liberaler är allt så enkelt!

2009-03-27 @ 17:21:25
Postat av: Gustav

Jag skulle kunna säga samma sak, för socialister är allt så enkelt; Reglera, reglera, reglera (och skapa tio nya problem för varje man tror sig åtgärda...). :P2009-03-27 @ 18:31:46
Postat av: Nicklas Eriksson

Inte, Gustav. Jag vill ha färre regler, inte fler. Jag är rätt "svart" av mig. Det vill säga väldigt frihetlig socialist. Jag tror på min klass, inte på staten (som ingen som kallar sig socialist borde tro på)."Freedom without socialism is priviledge, socialism without freedom is tyranny"Bakunin.

2009-03-27 @ 19:52:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0