A man of a thousand contradictions.

Jan Björklund.

Ni vet killen med gluggen mellan tänderna där det går in en folka, landets bredaste bonnlurksdialekt, en mun som är så ful mot sina underlydande att det är pinsamt bara att komma ihåg saken och en besynnerlig syn på hur man delar in folk beroende på vilken religion de har (judar = OK, muslimer = inte OK) och dessutom tittar bort när både sittande och blivande riksdagsledamöter från hans sorgliga lilla frikyrkoparti bedriver hets mot de som inte var OK? Han i alla fall. Majoren. Skolministern (men varför han är det vete fåglarna.
Det är väl uppenbart att han och hans stridskuk hellre skulle ersätta Stig "Tomhylsan" Tolgfors som krigsminister. Det heter det inte nu, men det skulle Björklund ändra titeln till.

Anyway.

Om honom kan man
säga mycket.  Det är lustigt att han förutom att han bara ser grandet i sin broders öga (Ilmar Reepalus så kallade judehets) och inte bjälken i sitt eget (hans blivande riksdagskandidat och fullständiga stolle Erik Svansbos mångåriga hets mot muslimer och deras rätt att utöva sin tro i Sverige).

Nu vill han i alla fall att barnfamiljer ska få göra ännu mer avdrag för att ha skattefinasierade pigor hemma. Det han bommar är att många av de som kommer tvingas vara pigor i Björklunds väljargrupps hem själva har barn och familj. Men de har inte råd att ha någon som städar åt dem, det får de göra själva.

I Folkpartiets Sverige
är det helt rätt att en blivande riksdagskandidat gör allt utom att uttala sitt stöd för fascismen och rasåtskillnad offentligt, och dessutom avhjälper vi någon promille av arbetslösheten genom ännu ett onödigt städbolag. Det finns en sak jag håller med Carl Bildt om. Han sa en gång på sin knastertorra adelshalländska: "Sverige behöver inte fler hårfrisörer" och jag säger att Sverige inte behöver fler städbolag.

I alla fall inte skattefinansierade. Borgarna är väldigt inne på att staten inte ska finansiera bilindustri, men det går väldigt bra att finansiera corporate jävla medelklass barnfamiljers ångest. Konstigt det där.

Kommentarer
Postat av: Gryningsräd

Bara en lite sak, som vänstern ofta blandar ihop. En skattesänkning är ingen finansiering av något. Om ni betraktar detta som pengar som staten GER UT, så måste er grundinställning vara att staten har rätt till 100% av personers inkomst, men för att vara snäll så låter man människor behålla en del av pengarna som dom tjänar.Och sedan med hushållsnära tjänster: vad är skillnaden mellan det och ROT-avdraget? Eller är du emot det också? Idéen med de hushållsnära tjänsterna är också att få den svarta verksamheten över i vit - vilket vi tjänar på i långa loppet.

2009-03-09 @ 04:18:46
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är nog inställningen hos en stor del av den auktoritära vänstern (sossarna, vänstern, ärrarna med flera). Dock inte hos mig. Jag är emot staten i sin helhet.Men du. Om det förut inte var möjligt för familjen Äppelmunck med en gemensam årsinkomst på runt 750000 kronor, han chef för det lokala Nordeakontoret och hon distriktdirektör på ett stort servicebolag. De har fyrrumsbostadsrätt i centralt läge och två bilar. Att ha städpiga hemma var förr inte möjligt för dem av ekonomiska skäl och det nu är möjligt eftersom de får göra avdrag på skatten, på vilket sätt är det inte en finansiering?Jag läser samhällsekonomi och har nyligen avslutat grund- och påbyggnadskurs i företagsekonomi, båda med VG i betyg, så om du ville vara snäll och upplysa mig om vad jag inte begripit?.Det låter precis som en finansiering i mina öron.Skillnaden mellan ROT-avdraget och PIG-avdraget är att alla kan städa hemma själva. Alla kan inte byta stammar, dörrfoder eller renovera en FTX-värmeväxlare själva.Det är redan olagligt att ha svart verksamhet, det ska inte staten behöva muta medelklassen för att få dem att sluta med. Fängelse för tillräckligt många Äppelmunkar i två och ett halvt år så ordnar det sig säkert. Det gäller bara att börja tillämpa den lagstiftning som redan finns. Precis som Försämringskassan redan har gjort. Men det var ju skillnad. Det riktade sig ju mest mot fattiga...

2009-03-09 @ 10:04:00
Postat av: Gryningsräd

Men du också. Som vanligt dras ju en välbärgad familj med en adelsbetonat namn och en riktigt bra årsinkomst upp i diskussionen. Merparten av de som har ansökt om HNT (HushållsNära Tjänster) är barnfamiljer - säkert med långt UNDER ditt adelsexempel. Varför vill du förneka deras möjlighet att få hjälp med att lösa livspusslet?Jag hittar ingen statistik men de som jag känner använder HNT för att betala - säg - en månadsstädning. Småstädandet under veckan löser man själv, men en stor "överhalning" av hemmet behövs ibland också.Du visar heller inget förakt mot de egenföretagare som jobbar med städtjänster - "Piga". Snällt...Skitsnack. Att spika upp en list kan man vara bra eller dålig på. Att måla kan ju var enda kotte. Om jag är urusel på att städa - säger du då "öva"? Om jag inte kan snickra kan man väl säga "öva" likförbannat.Fel resonerat. Skatter kan aldrig vara högre än vad folk är beredda att "stå ut med" för att slippa. Ta exemplet med cigaretter. Den chockhöjdes ju under S-regerningen. Från ett år gick smugglingen upp mångfalt och regeringen backade något. Istället lever ni nu med etablerade vägar in i landet för smuggelcigaretter.Likadant med tjänster som exempelvis städning. Ju mer vi väntar ju fler "svarta" jobb kommer att etableras och staten missar skattepengar och städarna/städerskorna faller utanför skyddsnätet.

2009-03-09 @ 12:25:27
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Käre Gryningsräd: jag är städare själv. Har varit sedan jag var sexton och gick första året på gymnasiet. Nu är jag 35. M.a.o. en ÄKTA dräng! De som startar företag gör det mångt och mycket för att de utnyttjar en nisch i marknaden. Förvisso inte särskilt tom, men ändå. Det är inte de som ska ha skit för att folk som du tycker det är okej med att ha lågbetalda som inte har råd ens med de tjänster de producerar! Förr rörde det sig om huruvida en knegare hade råd med den bil han producerar, men det blir irrelevant för mig eftersom jag aldrig arbetat annat ån i servicesektorn.Ja, de kanske har 600000 i årsinkomst då. Pallar de inte städa själva, då bor de för stort eller också får de betala vad min kollega kostar utan att jag ska vara med och finansiera deras vardagslyx.Hur får du Äppelmunck till adligt? Jag ville mer ha det till ett sånt där löjligt taget namn som alla mellanchefer och deras sekreterare tar sig nuförtiden uppe hos patent-och registreringsverket för att sticka ut och bli "ihågkomna"."Att spika upp en list"Jojo. Men när hussvampen satt sig kommer du snabbt att inse att du inte ens får göra något åt det på egen hand. Eller när du ska ha sättningsskadorna åtgärdade. Om du sitter och jämför det med målning, ja du, då lever du i en annan verklighet än jag, det är ett som är säkert.Sänk arbetstiden med bibehållen lön istället för att skattefinansiera lyxkonsumtion.Det är klart att jag resonerar fel, käre Gryningsräd! Inte skulle väl en liberal kännas vid att det främst är fattiga som drabbas av hans regerings politik? Men jag håller med dig i fallet skatt. Jag har aldrig propagerat för en högre skatt än nödvändigt. De som vill röka, ha städat hemma med mera lyxkonsumtion får banne mig betala vad det kostar.

2009-03-09 @ 15:12:13
Postat av: D

Jadu gryningsräd (kul kuriosa: gryn är sthlms pundarslang för heroin) vita löner kan aldrig bli så låga att de som betalar svart tjänar in på det.

Dessutom tycker överklassen att det är kul och lite badboy att betala svart, det är samtidigt som ett uppror ett ideologiskt ställningstagande, så där lite lagom fegt för liv och lem är det alltid arbetarklassens söner och döttrar som ska offra, själva skitar de inte gärna ner naglarna.Nej vem som helst kan inte bygga hemma, gör du ett stambyte och det går åt helvete så drabbas tredje man, det gör man inte av slarvig städning om det inte är något extrem exempel med nån som inte städat på år.Vem som helst kan inte måla snyggt, det finns en anledning att man har 6800 lärlings timmar på byggsidan men 0 på städsidan.

Gemeneman kan inte bygga.

Ofta får man gå på jobb och göra om efter en icke-kunnig svartjobbare och då jävlar blir det dyrt.Vita städjobb smakar inte lika sött för överklassen, för råd hade de redan från början det är ju bara en ideologisk grej varför de betalar svart. As och parasiter är vad de är och har aldrig haft någon lust att göra rätt för sig, det är därför de skattefuskar så förbannat i övrigt.

2009-03-09 @ 15:14:26
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej jag är inte emot skatt. Jag skrev att jag aldrig förespråkat mer skatt än nödvändigt. Stor skillnad. (Min farsa äter en medicin som kostar 40K GRAMMET. Det hade han aldrig haft råd med själv och inget försäkringsbolag i världen hade givit en parkinsinpatient en försäkring.)I den fas av samhällsutvecklign vi nu befinner oss i (den postindustriella) är det nödvändigt. Däremot under kommunismen, socialismens slutgiltiga fas enligt Marx ska alla stater upplösas eftersom en stat inte har någon relevans i ett klasslöst samhälle.Skatt blir i ett sådant samhälle en ickefråga eftersom demokratin då kommer att vara fullständig och fördelningen likaså.Alltså, du är medveten om att det totala skatteuttaget inte sänktes så värst mycket av borgarna va? Förr sa man att alla är folkpartister innerst inne, men nu tror jag att man kan byta ut folkpartister mot "Anders Borg". Vi har fortfarande den av borgarna hatade värnskatten kvar till exempel och Borg verkar inte vilja avskaffa den. Det är lite skillnad på liberal teori och pragmatisk realpolitik ändå.

2009-03-09 @ 21:35:33
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej. Du kanske missade det, men det jag skrev betyder "äga allt tillsammans".Det kommer inte att finnas någon kung i den kommunistiska fasen av samhällsutvecklingen.

2009-03-10 @ 12:04:39
Postat av: Karl Malghult

Å andra sidan har man faktiskt insett något ganska väsentligt, de här övre medelklass/överklasskvinnorna som vill ha subventionerad hemhjälp: Deras män kommer inte dra ett strå till stacken för att laga mat och städa hemma. Alltså återstår det bara att lägga ut det på entreprenad. Min skit blir även din skit blir hela samhällets skit. Om de inte vill ställa upp på oavlönat hemarbete, varför skall vi göra det?http://tackforingenting.blogspot.com/2008/10/allas-smutsiga-underklder-r-allas.html

2009-03-10 @ 21:06:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0