Kristdemokraterna har garanterat inte varannan damernas...

Man märker ju vad Kristdemokraterna är för parti när en gammal knastertorr politruk som Alf Svensson, 70, (Siewert Öholm kallade honom "statsman" i sin platonska gråtmilda artikel på Newsmill. Frågan är hur man kan kalla en före detta lärare vilken som bäst var biståndsminister i tre år och har obetydligt mer internationell politisk erfarenhet än vad jag har för statsman, men det får stå för Siewert) kan ersätta Ella Bohlin, 30.

Nåja, tekniskt sett
är det väl ingen skada. Tokreligiös kreationist som tokreligiös kreationist. Det finns visserligen mer än tillräckligt av dem i EU, men så länge det bara är en från Sverige så.

Nicklas Eriksson

Kommentarer
Postat av: Johannes

Haha ja. Det verkar vara något med de "gamla gardet". Man litar helt enkelt på folk som man sett och hört i många år, vilket är logiskt egentligen. Marit Paulsen lyfte ju tex (fp) på egen hand och kammade hem mest personröster av alla. Nyckeln för ett bra EU val verkar vara att damma av en "gamling" (behöver inte vara just en gamling men iaf en väldigt välkänd person) som alla känner till sen nominera, sakfrågor verkar inte ha den största betydelsen i det sammanhanget (klart de spelar stor roll trots allt fast ej kanske den största). Alf fick ju i för sej draghjälp från bland annat gammelfascisten Ian Wachtmeister, (vilket sällskap för Alf) och Leif GW persson sen var det väl några mer dock inga jag minns ju. Ja, en gör ju inte så mycket från KD. Dock lär de vara fler från borgerliga partierna (skulle kunna tänka mig bla (m) Gunnar Hökmark) som delar Alfs galna kristna värderngar och så där. Ush vad jag ärligt talat avskyr dessa kristna galningar som Alf tex. Han ser trevlig ut på ytan (gör han faktiskt tycker tom jag) fast där inne döljer sig dem mest obehagliga åsikterna. Hela EU valet var ju överlag en enda stor framgång för Alfs kompisar.Jag satt i all min iver över att hitta glädjeämnen efter att (v) gjort ett bedrövligt val återigen, och tittade konstant på just KD siffor. Hoppades att dem skulle minska bara lite till. Krävdes nog bara 0.3% för att dem skulle ramla ur. Var långsökt att överhuvudtaget tänka att de skulle åka ur EU parlamentet men vad gör man inte för att hitta något postivt? =)

2009-06-09 @ 22:37:12
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

"vilket är logiskt egentligen"På ett sätt, ja det är det. Alf Svensson har vad jag vet inte gjort något alls politiskt på riksplanet (i sin egen lilla del av landet är det fullt möjligt att han har bidragit till att något cykelställ har blivit uppmonterat eller att det har blivit ett par vägbulor. Annars har han bara pratat, pratat och åter pratat. Han har inte åstadkommit mer än Mona Sahlin tror jag.Statsman? Ja jäklar!Leif GW är ju lustig som i alla år sagt sig vara gråsosse men som på ålderns höst kommer ut som kristdemokrat. Usch!

2009-06-10 @ 16:30:03
Postat av: Johannes

Ja precis. Alf pratar, har väl erfarenhet på det nationella planet och det enda han egentligen gjort är väl att ta KD tillfälligt upp i skyhöga siffor för att sen fall platt igen. Det är väl just den bedriften han ska primmeras för annars han precis som du säger bara pratat. Inte gjort något real politiskt direkt utan mest smugit runt i riksdagen.Ja, det där med Leif GW är en liten gåta. Alf är tydligen kompis med honom och Ian, Alf underströk att man skulle "titta på person och inte partipolitik" (länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/euvalet/article5104276.ab). Fast det är lika illa ändå. Trodde trots allt iaf lite bättre om Leif GW än att stötta Alf. Där sjönk han som en sten. Ian är ingen som helst överaskning, Alf och han är väl ganska lika varann innerst inne rent poltiskt.

2009-06-10 @ 19:01:34
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja ganska lika, men jag vägrar faktiskt att tro att en gammal frikyrkopredikant är rasist. I alla fall inte på samma sätt som dåren Wachtmeister och Bert Karlsson. Den borgerliga rasismen besitter han förstås, men jag tror inte att Alf Svensson ser något som skulle göra en svart sämre än en vit.

2009-06-10 @ 22:14:24
Postat av: Johannes

Nej det har du nog helt rätt i, Nicklas.

2009-06-11 @ 14:42:32
URL: http://hannes2.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0