Hur jag ser på bojkotten av Hapoel Tel Aviv.

            VS                   

Arbetarklubbar bara till namnet

Såhär ser jag på Socialistiska Partiets
i Göteborg ställningstagande till matchen mellan IFK Göteborg och Hapoel Tel Aviv, av många uppfattad som en "kommunistisk klubb" bara för att vissa av fansen är kommunister som flaggar rött under match, för att klubben har Stalin på väggen i sitt klubbhus (bara det är en orsak att inte välkomna dem för tusan!) och för att klubben staratades som en del av den statliga (redan det i sig är uselt, fackföreningar måste vara fria) och sionistiska fackföreningen Histradut som alltid har arbetat för att ställa judiska arbetare mot palestinska. Uselt och inget man kan stödja. Histradut var också propagandister för bildandet av Israel som en sionistisk, och inte en sekulär stat, fri från religiöst mörker.

Hapoel Tel Aviv är ingen socialistisk förening. De är ett privatägt bolag i stil med AIK eller Hammarby och därmed lika kommunistiska som dessa. Det vill säga inte alls. De har kvar hammaren och skäran i sitt klubbmärke, men det är som att påstå att Carl Bildt blir arbetarklass om han tog på sig ett blåställ att säga att Hapoel Tel Aviv är en socialistisk klubb bara för det.

Hapoel Tel Aviv har aldrig
kritiserat staten Israels grymheter mot det palestinska folket, dess raslagar eller dess olagliga expansion in på ockuperat område. De har aldrig beklagat ett enda dödat palestinskt barn. Hapoel Tel Avivs lagkapten är israel av palestinskt ursprung vid namn Walid Badir, och det kan man läsa på wikipedia, men inte på klubbens officiella hemsida.

Jag anser att Socialistiska Partiet i Göteborg gör rätt som tar avstånd från allt idrottsligt utbyte med apartheidstaten Israel och det står jag för. Oavsett om en klick av fansen är socialister. Supportrarna och spelarna är däremot en annan sak: dessa ska inte lastas eller kritiseras för att de utövar sin idrott personligen och för att de följer sitt lag. Som före detta resande supporter vet jag allt om vad det vill säga. De är vänner och kamrater.

Hapoel Tel Aviv som
förening och representant för Israel är däremot inte välkomna till Göteborg och Gamla Ullevi!

Kommentarer
Postat av: Johannes

Å ena sidan håller jag absolut med dig, fast å andra sidan. Ska verkligen Israelisk klubbfotboll (vad dem nu gör i någon europeisk cup har jag ingen aning om men ändå) lida för Israesl vidrigheter? De blir ju ändå så att föreningen får lida för Staten Israels agerande hur man än vänder och vrider på det. Nej, Hapoel Tel Aviv har säkerligen inte beklagat Israels agerande på något sätt men vilken förening brukar kommentera något politiskt egentligen? Vädigt få om än ingen vad jag vet. Det kan man såklart ha synpunkter men de är en helt annan diskussion. Men på något sätt så kan jag ändå tykca det vore kanon att en gång för alla (varit dåligt med det från Sverige sida, så sett ur de perspektivet, absolut) markera mot Staten Israel genom att porta Tel Aviv från Sverige och då får man på nåt sätt leva med att i det här fallet fotboll kommer i vägen hur trist det än är.

2009-07-28 @ 23:33:55
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Johannes

Ber om ursäkt ifall inlägget var en aning rörigt. Det gick lite väl fort när jag skrev kanske=). Jaja, det var läsligt i alla fall.

2009-07-28 @ 23:54:41
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Rommedahl

Nicklas:

Vad skulle du göra om det visar sig att ett israeliskt resesällskap äter på den krog som du befinner dig på... lämnar du den då eftersom du anser att vi inte bör ha något kulturellt utbyte med Israel?

2009-07-29 @ 01:19:29
Postat av: Anonym

Rommedahl: varför skulle jag göra det? Om du hade bemödat dig att läsa även det sista av min post hade du kommit underfund med min inställning i fallet.

2009-07-29 @ 11:31:46
Postat av: Anonym

Johannes: i det gamla Sydafrika besegrades apartheid till del av att deras idrottsmän blev lidande av bojkotten. Nu är det precis samma sak, bara det att boerna i Sydafrika aldrig varit förföljda, så världen har inget kollektivt dåligt samvete i deras fall som gör att man vägrar se att Israel snart är förbi PW Botha i grymhet och dumhet.

2009-07-29 @ 11:35:42
Postat av: Fuck off and die

Du avslöjar dig som antisemit. Du skriver att Histadrut stött bildandet av ett sionistiskt Israel till skillnad fån ett sekulärt (icke-religiöst).Det visar att du tror att sionism har med judendom att göra.Jag ska inte uppehålla mig längre med en fascist som du, förutom att klarlägga att Histadrut genomdrivit exakt samma löne- och sociala arbetsvillkor för både palestinier och israeler, trots att de förstnämnda inte är medborgare i landet (utan bor i den Fatahstyrda eller Hamasstyrda VB och Gaza).Hela ditt inläg är lögnaktigt, rasistiskt och okunnigt, vilket är anledningen till att vänsterexremister som du själv inte har någon trovärdighet i Mellanösternkonflikten.och så till slut: vi skiter fullständigt om ni bojkottar eller inte. Ingen (allra minst israeler) ligger och krälar på marken för ert godkännande eller acceptans. Vi ser er helt enkelt som de rasister och fascister som ni är (ni ympatiserar ju redan med palestinska fascister som mördar oskyldiga och förnekar det judiska folket självbestämmande).Vi asgarvar åt er, vad ni än gör, loosers.2009-07-29 @ 14:32:03
Postat av: Johannes

Hm.. och jag känner att jag skrattar åt dig just nu, "fuck off and die". Med personangrepp och "antisemit kortet" vinner man inga debatter fast det var väl inte din tanke heller, utan snarare att göra narr av dig själv. Du lyckades kan jag avslöja.

2009-07-29 @ 16:14:57
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: RommedahlDu skriver så här:"Jag anser att Socialistiska Partiet i Göteborg gör rätt som tar avstånd från allt idrottsligt utbyte med apartheidstaten Israel och det står jag för. Oavsett om en klick av fansen är socialister. Supportrarna och spelarna är däremot en annan sak: dessa ska inte lastas eller kritiseras för att de utövar sin idrott personligen och för att de följer sitt lag. Som före detta resande supporter vet jag allt om vad det vill säga. De är vänner och kamrater."Hur kan du få det att gå ihop? Att kategoriskt säga nej till ett lag enbart för att det kommer ifrån Israel och sedan säga att supportrar och spelare i laget inte skall ta illa upp för det är ju inte personligt riktat emot dem.Och för att ta det ett steg längre, tror du det på något sätt gynnar en lösning på konflikten att säga nej till utbyte med idrottare ifrån Israel?Din inställning fyller enbart en funktion och det är att vara rättlärig i den kamp och sidval som har gjorts i konflikten och i det innebär det att alltid gå emot motståndaren men det här är inte en fotbollsmatch.

2009-07-29 @ 19:03:30
Postat av: Nicklas Eriksson

Fuck off and die avslöjar sig själv som en även större loser genom att inte kunna stava till ordet. Puss på dig och skynda dig till skolan nu.

2009-07-30 @ 14:05:58
Postat av: Nicklas Eriksson

"Hur kan du få det att gå ihop? Att kategoriskt säga nej till ett lag enbart för att det kommer ifrån Israel och sedan säga att supportrar och spelare i laget inte skall ta illa upp för det är ju inte personligt riktat emot dem."För att hade jag INTE fått det att gå ihop hade rövknullsavkommor som "Fuck off and die" haft rätt. Tror du att alla som sade nej till Sydafrika i idrotten på 80-talet hatade vita holländare eller bara deras vidriga system? Det är samma sak här! Jag menar inte att de inte ska ta illa upp, det är de fria att göra. Har de kommit en bit i sin klass- och samhällsanalys så fattar de."Och för att ta det ett steg längre, tror du det på något sätt gynnar en lösning på konflikten att säga nej till utbyte med idrottare ifrån Israel?"Hur var det, när stöp apartheid i Sydafrika? Den ska falla i Israel också."Din inställning fyller enbart en funktion och det är att vara rättlärig i den kamp och sidval som har gjorts i konflikten och i det innebär det att alltid gå emot motståndaren men det här är inte en fotbollsmatch."Eh? Förtydliga.

2009-07-30 @ 21:32:26
Postat av: Fredrik

"Hur jag ser på bojkotten av Hapoel Tel Aviv?"Like anybody would give a fuck.2009-08-01 @ 13:44:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0