Fångars mat måste kosta lite mer.

Jag stör mig något enormt på dessa välvilliga småbarnsföräldrar (för det har jag fått intrycket av att många av dem är) som håller på och gafflar om att skolbarns mat ska få kosta som fångars, och att fångars ska få kosta som skolbarners.

De har förmodligen aldrig tänkt tanken att fångarna ska ha tre mål om dagen medan deras telningar ska ha ett...

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mitt förslag är att skolorna ska servera samma mat som restaurangen i riksdagshuset.

2009-01-28 @ 23:12:58
Postat av: livelev

Men fan, jag fyllde ju i avsändarfälten!!!!

2009-01-28 @ 23:14:27
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: nicklas eriksson

Okej, då får den stå kvar.Ja det var ingen dum idé alls!

2009-01-29 @ 12:44:33
Postat av: Per

Viss skillnad på vad som behövs för att göra en unge nöjd och en vuxen också. Vad åt man själv helst i skolmatsbespisningen, jo, korv, pasta av olika slag, hamburgare och liknande billigt käk. Folk som befinner sig inom kriminalvården(vårdtagare), ska ju återanpassas. Jag vet inte riktigt om vatten och bröd skulle göra dem mer återanpassadade. Överhuvudtaget så är kriminalvården mer åt fanders än skolan, om än knappt. Det är lite samma tänkande faktiskt, kraven som ställs är helt fel och bara disciplinära och inte åt ansvarshållet.Vatten och bröd i riksdagen vore nåt däremot, där skulle man kunna se det som en lämplig återanpassning till verkligheten. Överhuvudtaget så borde riksdagen vara lite mer som en arbetsplats, skrikande barn, bullrande maskiner, jobbiga chefer, osv

2009-01-29 @ 13:26:21
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja verkligen Per.Till och med en av mina lärare som annars är dunderhöger har fattat det där med att kriminalvården måste vara just vård och ingen hämndeakt.

2009-01-29 @ 19:45:18
Postat av: Ohyra

Fast rättssystemet är en hämndesak om man ska tro riksdagens utvärderande 86. Den enda effekten som man kunde bevisa, det enda målet med rättssystemet som kunde verkligen pekas ut som fungerande var "medborgarnas känsla för rättspathos". Alltså inte offrets, inte rehabiliteringen, inte samhällsskyddet - utan för brottet helt utomstående folks vaga hämnd/rättvisekänsla. (Mathiessen, "Kan Fängelset Försvaras?")Kombinera det med ett rättsystem som baserar sig på konceptet med Guds Hand, där duellens vinnare är den som bär på sanningen. Eller detaljen att man önskar at det är helt jämlikt men inte kan bevisa att det är det - men ändå hänvisar till jämlikheten man inte kan bevisa som ett bevis för rättens jämlikhet.Hämnd är vad vårt rättssystem handlar om, även om det inte beskrivs så. Att folk sen hoppar på den tanken är väl inte så underligt eftersom det är hämndkänslan eller rättspathosen man lutar sig tillbaka på.

2009-02-01 @ 12:56:22
URL: http://ohyra.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, fast tanken är ju att det inte är den heliga gamla nordiska blodshämnden som en gång i tiden lade hela landsändar öde. Det var ju faktiskt enormt kontraproduktivt. Ett öga för ett öga, en ätt för en ätt, typ.

2009-02-01 @ 13:56:10
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: berit

idiotisk dom ska inte ha bra mat när de har gjort något olagligt

2009-03-27 @ 09:42:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0