Beverley har fel! Israel har inga rättigheter alls!

Aftonbladet intervjuar familjen Jamil som bor i Ashkelon som ibland besjkuts av Qassamraketer från Gazaremsan. Mamma Beverley sköter en stor del av snacket.

De kommer med den trista gamla drapan om att de "har slitit hårt" och att "Israel har rätt att försvara sina medborgare".

Nu ska jag trycka en rätt obekväm sanning i ansiktet på familjen Jamil: Israel har inte rätt att försvara sina medborgare med mer än att Ehud Olmert, Tzipi Livni och Ehud Barak (se där namnen på folkmördare som kommer att nämnas i framtidens historieböcker) och resten av den israeliska regeringen personligen stoppar raketerna.

Israel är en ockupationsmakt och som sådan har man inga rättigheter alls gentemot det folk man ockuperar.

Palestina däremot är ett ockuperat land och därmed har man inga skyldigheter alls gentemot sin ockupant, endast rättigheter. Man kan önska att inga oskyldiga skulle dödas på någon sida, men så länge människan är människa endast är nog det bara en nåd att stilla bedja om. Palestinierna har rätt att bekämpa sin ockupant som folkrättsvidrigt har stulit deras land (det blir inte mindre folkrättsvidrigt för att världssamfundet var med på att stjäla landet, det smetar bara ut skammen på så många fler. Fast å andra sidan, hur skulle världssamfundet kunna veta att Adolf Hitlers offers ättlingar en dag skulle bli nästan lika vidriga som han var? Israel är som ett misshandlat alkoholistbarn som svär att aldrig, aldrig bli som pappa var, men icke desto mindre en dag blir lika illa som han. Värre kanske eftersom Israel har kärnvapen).

Familjen Jamil borde rikta sin vrede mot
den regering, och den politiska ideologi som flyttade ut dem till Ashkelon. Det är de som är de riktiga skurkarna här.

Kommentarer
Postat av: daniel.

Det där är givetvis Bullshit - att Israel inte har några rättigheter, och Palestina inte några skyldigheter. Med den logiken kommer man aldrig aldrig att nå fred.

Några exempel:

"Kampen för frihet från ockupation måste alltid föras i enighet med internationell humanitär rätt."

"Avsiktliga attacker mot civila är förbjudet och innebär en s.k. svår överträdelse (grave breach) av IHL enligt artikel 147 i den fjärde Genèvekonventionen. Svåra överträdelser av IHL innebär krigsbrott. Avsiktliga attacker mot civila utgör också brott mot den internationella sedvanerätten. "Detta gäller alltså för den ockuperade (likväl som ockupanten givetvis.)

2009-01-12 @ 10:46:27
Postat av: Jonas

Jag hade ingen aning om att du var en jurist som speciliaserat dig på internationell rätt. Eller vänta. Du är inte en expert på internationell rätt, exakt? Så vem bryr sig om dina tolkningar av internationella lagar om vad Israel har rätt att göra och inte göra? nej, just ingen alls. Du tolkar ju bara precis som passar dig, du vet i princip ingenting annars om hur internationella lagar tolkas och tillämpas. Snacka om hyckleri.

2009-01-13 @ 22:46:29
Postat av: Nicklas Eriksson

Helt rätt, jag är inte jurist som är specialiserad på internationell rätt. Jag är fastighetsarbetare som är bra på jävligt mycket men inte specialist på något.Måste kännas för jävligt att en simpel backstugeplebej kan ha lite åsikter också va?Däremot kan det aldrig någonsin i hela världen läggas på en ockuperad befolkning att den inte får kämpa emot ockupanten med de medel som finns tillgängliga. Det får de givetvis. Till och med vi svennar uppmanades en gång i tiden i skriften "Om kriget kommer" i våra telefonkataloger att kämpa emot lede fi med allt vad vi kunde komma på.Och ockupanten själv, ja han har ju ockuperat i strid med folkrätten, anfallit ett land med en demokratiskt vald regering och HAR så inga rättigheter överhuvudtaget mot befolkningen han ockuperat. Det är upp till palestinsk polis att lösa raketbeskjutningen mot Israel om den bryter mot palestinsk lag. Enkelt.

2009-01-13 @ 23:03:06
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Henrik C

Läs på om samhällskunskap. Ditt bullshit borde vara lika straffbart som neo-nazisternas bullshit. Det är på grund av er vänsterextremister att nu än en gång judar har blivit andra klassens medborgare. Har ni inte alls lärt er utav historien? Ni e sorgliga.

2009-01-14 @ 09:16:17
Postat av: Nicklas Eriksson

Intressant Henric. Jag har alltid haft högsta betyg i samhällskunskap. Vad tycker du att jag borde komplettera med?Judar andra klassens medborgare? Inte i västvärlden i alla fall. Däremot är de israeliska araberna fjärde klassens medborgare i det land de är medborgare i. Först kommer de vita israelerna, sen de med ryskt påbrå, efter det de jemenitiska. Sedan de israeliska araberna.På grund av vem..?Jag vet inte vad jag ska ge dig för råd, Henric, du får väl rösta på ett parti som vill göra det straffbart att ha åsikter.Nota bene: jag vill inte förbjuda Henrics åsikter. Han vill förbjuda mina.

2009-01-14 @ 10:36:22
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0