Att göra det lätt för sig.

Lennart Eriksson, moderaten som fick smaka på sin egen borgerliga medicin och lika skandalöst som när vilken facklig som helst blir utköpt, blev just det från sitt jobb på migrationsverket tack vare LAS § 39 är en snubbe som gillar att göra det lätt för sig.

Han frågar sig på sin blogg Sapere aude! i en omröstning: "Anser du att Israel har rätt att existera?" Sedan följer alternativen: "Ja", "Nej" och "Vet inte". Det tycker jag är att göra det jävligt lätt för sig. För visst tycker jag att världens judar har rätt till en egen stat. "Alla folks frihet, hela världens fred" är en vacker och lovvärd tanke. Kan de inte finna fred i ett annat land så.

Bara inte på ockuperat land och inte till priset av tiotusentals ockuperades blod, liv och lem. De judiska israelerna kan få finna sig i tanken på att vara i minoritet i sitt land i framtiden precis som boerna i Sydafrika fick. Och går det någon nöd på dem idag? Nej.

För precis som exempelvis
Jinge så tror jag att en tvåstatslösning blir mer och mer avlägsen för var dag som går. Den möjligheten känns utspelad, och let´s face it, vi såg hur bra det blev med en stat konstruerad på etnisk och religiös grund. Inget vidare. Det nya Israel borde vara en sekulär stat. Precis som alla stater i och för sig...

Jag röstade "ja" i alla fall. Jag anser att Israel ska ha rätt att finnas under de former som nämnts tidigare.

Det var en snubbe på Ring P1 igår morse som tyckte att man borde flytta Israel till Texas istället, det var lite humor. Öken, värme och ännu närmare till USA, liksom.

PS: Såg ni den goe israelen som trodde att Barack Obama var muslim på Nyheterna igår? Det är visst många som på allvar tror på det!

Kommentarer
Postat av: Lennart

Tack, min vän, för att du i alla fall röstade "ja". Det hedrar dig!

2009-01-23 @ 17:36:51
URL: http://www.lennarteriksson.se/blog
Postat av: Nicklas Eriksson

Javisst, jag anser att Israel och alla israeler ska få finnas. Kanske inte där det ligger nu, eller med nuvarande gränser, men finnas - visst. Alla folks frihet hela världens fred.

2009-01-23 @ 17:48:32
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0