Ständigt detta liberala hyckleri!
"Frihet för de som det är LÖNSAMT för ja! De där palestinerna är ju såna där muslimer och de öppnar inga företag!"


Hörde Birgitta Ohlsson (FP)
i debatt med Urban Ahlin (S) i P1 Morgon idag. Birgitta Ohlsson kritiserade Urban Ahlin för att han hade varit på eritreanska kulturfestivalen, ett evenemang som till stor del anordnas av folk som kryper för diktatorn Afewherki i Eritrea. Det retade upp evigt überpräktiga Birgitta Ohlsson så till den milda grad att hon nära på tog till ögonen när hon beskrev de "frihetsvänner" som demonstrerade utanför.

Det fick mig
att tänka på Knutna Nävars sång "Det är något konstigt med friheten". För nog går väl Birgitta Ohlsson regelbundet på israeliska kulturevenemang och andra? Var finns frihetskampen för palestinierna när Birgitta môlar i sig gratis goda snittar och färsk frukt som vuxit på ockuperade områden? Visst, det finns grader i helvetet, i Israel finns inte bara ett parti (man får ha fler så länge man driver den politik som Knesset vill), men trots det kan en stat som har raslagar till syfte att skilja folk från folk och ge dem olika rättigheter vara en demokrati.

Liberalernas hyckleri är avskyvärt.

Apropå liberaler så var det riktigt roligt att höra partiets chefsideolog Alexander Bard ryka ihop med sin partikamrat Rolf Bromme. Bra debatteknik, Bard. Eller inte... Fick lite associationer till Lazze Ohlys "Ung vänsters sämste debattör". Roligast är det när Bard börjar skrika (ja!) om personangrepp! He he he... Fan vad kass.

Kommentarer
Postat av: J.N

För att travestera Marx: Säga vad man vill om liberaler, men liberala har de då rakt aldrig varit! :)

2009-08-11 @ 22:05:08
URL: http://metrobloggen.se/jj.n
Postat av: Will

J.N: Klart de aldrig har varit liberala om man har vanföreställningen att socialism är liberalt.

2009-08-12 @ 00:29:46
Postat av: Hugo

Will >>> De har aldrig varit liberala även om man har vanföreställningen att liberalismen skulle vara liberal.

2009-08-12 @ 11:38:59
Postat av: Anonym

http://sv.wikipedia.org/wiki/Birgitta_OhlssonHon har slutat vara vegan ser jag, för mycket tjat om snittarna kanske. Född i Tokarp.

Jaja, hon lär väl vara en av dem som ska ta över det där sjunkande skeppet. Blir gött att bli av med dem.

2009-08-12 @ 12:50:39
Postat av: Nicklas Eriksson

@Anonym: Jag antar att födelseplatsen talar för sig själv? Men jag skulle gärna vilja ha i alla fall ett alias på dig...

2009-08-12 @ 14:42:24
Postat av: Britta Sethson

Ja liberalerna har sin definition på frihetsbegreppet som de tror att de har patent på.Martin har ett bra inlägg för länge sen på sin blogg som tål att läsas igen och igen. Klok kille det där.http://martinsblogg.wordpress.com/2006/03/17/liberal-frihet/

2009-08-12 @ 22:40:44
URL: http://brittas.netroots.se
Postat av: Will

Britta: Ja, precis som socialister har sitt begrepp på "rättvisa".

2009-08-13 @ 01:59:36
Postat av: Nicklas Eriksson

Britta: ett mycket bra inlägg av Martin.Frihet för en liberal är ju friheten att kunna tjäna pengar på annat än arbete.Will: tänkte just komma till det, det hör ihop med frihetsbegreppet. För en socialist är "friheten" frihet från att slippa bli utnyttjad och rättvisan kommer in i att de pengar jag drar in är mina och inte någon jävla aktieägares.

2009-08-13 @ 19:28:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0