Inte riktigt klara med analysen tror jag...Precis som vissas analyser, inte riktigt färdigt...

Vissa hävdar
att det skulle vara skillnad på Hapoel och ett landslag från Israel i och med att Hapoel är ett klubblag (från Israel, men hey, vad spelar det för roll?) och att det därför inte var rättfärdigat med en bojkott! Vissa (som dessutom säger sig vara socialister eller anarkister!) går så långt som att hävda att det vinstdrivande företaget Hapoel skulle vara socialistiskt och "en drivande kraft mot nationalism"! Det tyckte deras representant också när han uttalade sig i GT. Som skäl angav han att "tiotusentals palestinska barn" sprang omkring i Hapoel- tröjor...

Vad jag vet är inte Hapoel socialiserat, spelarna äger det inte. Det ägs av en ägare eller aktieägarna, precis som alla andra företag. Lägg ner de där naiva funderingarna nu! Ska man bojkotta så måste man bojkotta ALLT som representerar staten Israel, inte bara valda delar. Det man själv tycker om kan tyvärr inte få passera bara för att - man giller det!

Det märks att socialistscenen i Sverige idag domineras av folk som inte var med när vi andra bojkottade ALLA representanter för Sydafrika och inte bara det vi ogillade. 


Kommentarer
Postat av: Johan

Vem bryr sig vad du/ni tycker?

Släpp det. Proletären FF har aldrig varit ett fotbollslag som någon betraktat som mer än korpfotboll. Desssutom känner många ovilja mot att gamla fascister och vänsterextremister ska få delta i ligor med vanliga människor. Ni är ju de facto kommunister, och borde inte tillåtas hetsa mot andra människor. På samma sätt måste också Vit Makt-lag och nazistspelare portas.Snart är ni lika utdöda som ert "fotbollslag".

2009-08-01 @ 13:39:49
Postat av: Linus

Med vilken rätt tror en rasist som du att du talar i "arbetarnas" namn?

2009-08-01 @ 15:35:29
Postat av: The A core.

Usch vilket tråkigt partilinjeinlägg.

Nåväl du vet säkert lika väl som jag att Hapoel som klubb drivit flera projekt mot rasism och mot intolerans. Hapoels fans har också tillsammans med den enda arabiska klubben i ligan drivit dessa frågor.

Både klubb och fans visar offentligt att de är för en jämlik samlevnad med palestinierna.Visst, ni vill vara konsekventa med er bojkottslinje. Tyvärr leder deti det här fallet till att ni bränner broar och möjligheter för gemensam kamp och isolerar er till de 50 närmast sörjande medan vi andra skakar på våra huvuden.

2009-08-01 @ 23:55:06
Postat av: Calle

Menar du att man alltid representerar sitt land? Om du har ett fotbollslag och åker till Norge, representerar du Sverige? Luktar kollektivism :/

2009-08-02 @ 07:32:17
Postat av: Nicklas Eriksson

@Core: "Nåväl du vet säkert lika väl som jag att Hapoel som klubb drivit flera projekt mot rasism och mot intolerans."Ja, men det spelar inte någon roll alls i sammanhanget. Det gjorde enskilda sydafrikanska medborgare på apartheidtiden också. Isolerningen av ladnet fick apartheid att falla, vad är det som är så svårt med att tro på att samma sak verkar på en annan rasistisk stat?"Hapoels fans har också tillsammans med den enda arabiska klubben i ligan drivit dessa frågor."Det är bra, men är också i sammanhanget irrelevant."Både klubb och fans visar offentligt att de är för en jämlik samlevnad med palestinierna."Fansen har jag sett göra det. Klubben har jag bara hört säga att de gör det."Visst, ni vill vara konsekventa med er bojkottslinje. Tyvärr leder deti det här fallet till att ni bränner broar och möjligheter för gemensam kamp och isolerar er till de 50 närmast sörjande medan vi andra skakar på våra huvuden."Tja, om du ser det då är det tråkigt tycker jag. Man kan liksom inte riktigt välja i sådana här frågor anser jag. OM jag ställer det i detta ljuset då: anser the core att det är rätt eller fel att bojkotta israeliska varor? Det skadar ju de facto palestinska OCH israeliska arbetare. Jag är ganska säker på att ingen i the core köper israelisk avocado till exempel. Vad är skillanden här tycker ni?Jag hoppas ärligt att jag har fel när det verkar som att de autonoma inte verkar se längre än till ett antal röda fanor på en fotbollsläktare?"Menar du att man alltid representerar sitt land? Om du har ett fotbollslag och åker till Norge, representerar du Sverige? Luktar kollektivism :/"Och det är inte vänstern känd för..?@Johan:"Vem bryr sig vad du/ni tycker?"Vem bryr sig vad du/ni tycker?"Med vilken rätt tror en rasist som du att du talar i "arbetarnas" namn?"Med vilken rätt kallar du mig rasist?

2009-08-02 @ 21:05:00
Postat av: Karl-Alfred, en ung sjoman

Vilken enastaende demokrat den dar Johan verkar vara som vill porta folk fran att utova idrott pga deras politiska asikter!Sag mig Johan, ska vi inte ta ifran kommunister deras rostratt ocksa nar vi anda ar igang, liksom?

2009-08-02 @ 21:14:33
Postat av: Martin F

Bojkottades verkligen ANC?

2009-08-04 @ 10:03:24
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, men de var å andra sidan inte representanter för staten heller, utanför staten de försökte skapa.

2009-08-05 @ 20:07:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0