Tack till er som just nu betalar skatt!

Har just hämtat ut medicinen som jag som kroniskt sjuk behöver. 1300 spänn gick det på. Nästa gång blir det 50% av det och då når jag gränsen för högkostnadsskyddet. I juni börjar jag jobba igen, då fortsätter jag inbetalningarna till någon annan.

Min medicin är inte så dyr i förhållande till andra. Min pappa tar en som innehåller en substans som som går loss på 40K kronor grammet! Grammet! Tack vare den klarar han att hålla sig relativt aktiv, utan den satt han i rullstol och fick ha hjälp med allt. Nu behöver han bara hjälp med kostnaden för medicinen.

Och så finns det folk som tycker att skatt är stöld...

Kommentarer
Postat av: Martin

Stöld är vinster på 700 kkr per anställd som AZ har haft flera år, vet inte hur det är på sistone dock. Samtidigt som man haft anställningsstopp och pressar mer ur dem man har, utnyttjar bemanningsfirmor hårt för att pressa priset på arbetskraften.Att ta betalt för läkemedel är utpressning...Synd att det är min bransch, jaja, man måste äta.

2009-04-24 @ 18:54:35
Postat av: Kristina

Högkostnadsskyddet är väldigt konstigt eftersom det förutsätta att man kan punga ut med dryga 1000-lappen hur som helst första gången om det är en medicin av det dyrare slaget.Du kan i vissa fall få betala det på avbetalning (tvingades jag göra när jag gick på soc) och då kostade det 20 kr i månaden extra till Apoteket AB förutom minimumsumman 150 kr att betala i månaden som avbetalning. Den som inte har råd att betala sin medicin ska ju betala extra. "Vilken korkad jävel som inte sparat ihop den där tusenlappen liksom".Klart som korvspad att medicin ska va gratis!

2009-04-25 @ 00:16:21
Postat av: Kristina

Ps. Jag har låtit bli att pröva en medicin en gång som läkaren trodde skulle hjälpa mig. Eftersom jag inte ville/hade råd att ta risken att betala drygt 1000 kr för en medicin som läkaren inte var säker skulle vara verksam. Bara det är argument nog! (Och nej, det fanns ingen alternativ medicin).

2009-04-25 @ 00:19:11
Postat av: Gryningsräd

"Klart som korvspad att medicin ska va gratis!"

Det finns inget som är gratis... medicinen måste betalas av någon eftersom läkemedelsföretagen lägger ut enorma summor på forskning och framtagning av nya mediciner. Många av dessa projekt blir det inget av och pengarna är således "kastade i sjön"Och ja, skatt ÄR stöld (om man skall hårddra det). Det som personer som hävdar detta menar är att med tvång indrivna pengar skall gå till ishallar, kulturprojekt och offentlig administration. Bättre med alternativ där man kan välja vad man vill ha och inte. Svindyr medicin är självklart något som skall finansieras via skatten. Men den skall inte vara gratis...

2009-04-25 @ 07:32:49
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Eva-Marie

Hej

Skatt är priset för vår civilisation.

Jag är glad att jag är frisk och kry nu, men kommer det en dag då jag eller mina barn bli sjuka så finns det hjälp att få fastän kassan är skral.SOLIDARITET

vänligen

Eva-Marie

2009-04-25 @ 08:42:34
Postat av: Nicklas Eriksson

Gryningsräd: som tur är, så är ni som anser det i en försvinnande minoritet som dessutom krymper för varje dag=)Eva-Marie: Gryningsräd tror inte att han kan bli sjuk. Det tror nästan ingen liberal. Och om de ändå tror det så är det bara att vila ett par dagar och gå till jobbet (som de alltid har) sen ändå. Ignorance is bliss... Jo, medicin till oss kroniker ska vara gratis. Vi har aldrig bett om att bli sjuka och tack vare min medicin är jag arbetsför och belastar inte samhället alls utan gör tvärtom så att det går runt. Min far är visserligen sjukpancho men han skulle kunna ha det tio gånger värre och vara i behov av tjänster som han tack vare medicinen slipper.Etiopien ger sina diabetiker gratis insulin enligt mina två etiopiska arbetskamrater. Vad har Sverige för ursäkt?

2009-04-25 @ 12:07:29
Postat av: Kristina

Gryningsräd:Aktieutdelning är den grövsta stöld som finns i dagens samhälle (stöld från de som jobbat ihop vinsten, dvs arbetarna).Ang. skatt. Jag antar att du själv vill salta din väg på vintern, betala utbildningen för din egen läkare samt hennes/hans lön och att du framförallt gärna betalar din egen skolgång så här i efterhand, för att visa på hur principfast du är.

2009-04-25 @ 14:28:13
Postat av: Nicklas Eriksson

Allt det där vill Gryningsräd betala, och framför allt ombesörja på egen hand, då han i likhet med alla liberaler (i alla fall i tankevärlden) är en self made man som får saker ur händerna.Allt ordnar sig, bara vi slipper betala skatt... typ.

2009-04-25 @ 17:35:33
Postat av: Martin

När jag bodde i USA betalade jag enorm fastighetsskatt, betydligt högre än den lilla som var så hemsk här hemma. Man kan tänka sig att trottoarer snöröjs för det priset, men icke. Det var fastighetsägarens ansvar. Så promenader på vintern var lite lätt besvärliga, för bara varannan fastighetsägare skötte det där snyggt. Så det var skottat 10 m, snö 10 m, skottat 10 m osv.Vad privat sjukvård kostar skattebetalaren vet vi, bara kolla på per kapita kostnaden för sjukvård i USA.

2009-04-25 @ 19:01:08
Postat av: arnold

om det inte gick för amerikanska företag att tjäna stora pengar på medicin skulle betydligt färre sjukdomar ha botemedel. skulle verkligen det vara att föredra?

2009-04-25 @ 19:59:50
Postat av: Kristina

Arnold, du verkar inte ha tänkt till;Om inte våra mediciner producerades av amerikanska företag som bara är ute efter att tjäna pengar så skulle 10 000-tals barn slippa dö i sjukdomar som går att bota. Kapitalism och etik och moral går nämligen inte hand i hand.Vad jag menar är naturligtvis att läkemedelsforskningen och distributionen måste ske under vår gemensamma kontroll, efter behov och inte efter vinstintresse.

2009-04-26 @ 01:49:26
Postat av: Martin

Arnold,

nu har vi inte botat något sedan penicillinet. Däremot finns behandling och vaccin, men det skall inte misstas för botemedel.Du misstar så som det är nu för så måste det vara, den kausalitet du hävdar bevisas inte av det.Exempel: Sömnsjuka, några sydamerikanska forskare tog fram ett vaccin emot sömnsjuka. Men inget läkemedelsföretag var intresserad av att tillverka det, det drabbar bara afrikaner och en och annan besökare. Men sen upptäckte man att vaccinet även kunde utvecklas emot levermask hos får. Då ändrades ljudet från läkemedelsbolagen, men härjar sömnsjuka ännu i Afrika? Ja... Märkligt att något så användbart utvecklades av akademiska forskare, med anslag, Arnold sa ju att bara miljardindustrier kan göra det.Jag vet personligen forskare som utvecklat cancerläkemedel. Han fick med anslag och donationer hanka sig fram och göra de nödvändiga experimenten allt eftersom han lyckades fixa pengar. Han har hållit på sedan 80-talet, själv. Först när han jobbat i 20 år och var i princip klar, då blev de stora bolagen intresserade.En annan Akademisk forskare hade jobbat länge och väl med att utveckla ett nytt läkemedel emot HIV. Glaxo rekryterade en av hans doktorander och inte så långt efter det fick han se sin egen substans lanseras av dem. De gick såklart med på förlikning i den oundvikliga rättstvisten och han fick enorma summor pengar, vilka han använde för att starta ett medicinskt forskningscenter, där jag arbetade en tid.Jag har fler historier om hur akademiska forskare tagit fram de principer som bolagen sedan skor sig på.Så räkna inte med de advokatinfekterade läkemedelsbolagen när du blir sjuk, de vill ha dina pengar men med minsta möjliga insats och maximal avkastning, det är så kapitalismen fungerar. Du får sämsta möjliga produkt till högsta möjliga kostnad.

2009-04-26 @ 09:49:00
Postat av: Nicklas Eriksson

Nämen precis. Istället står just USA i vägen för det som skulle kunna bli nästa stora break through inom botemedelsvängen, stamceller, genom att tro på många tusen år gamla stammyter från Mellanöstern så hårt att det styr politiken. Trots att bolagen tillåts tjäna gargantuanska summor. Min pappa skulle kunna botas av stamceller (kanske även min sjukdom). Men nixen pixen.

2009-04-26 @ 10:11:52
Postat av: Martin

Likt amerikanska högerspöken så delar jag deras uppfattning att allmän sjukvård är nyckeln till socialism.Med allmän sjukvård har man eliminerat profitörerna i vården. Då kommer man snart fråga sig, varför skall läkemedelsbolagen sko sig på våra skattepengar? Läkemedelstillverkning behöver kemikalier, så nästa tanke är, varför skall kemikalieföretagen sko sig på våra skattepengar? Kemikalier kommer från gruvindustri och petrokemisk industri, så nästa fråga blir varför skall några oljebolag och gruvbolag sko sig på våra skattepengar? Kedjan tar inte slut förrän i stort sett alla profitörer eliminerats.Nyckeln till socialism rent reformistiskt såklart. Egentligen blir det bara nyckeln till statskapitalism utan andra viktigare politiska förändringar av världen.

2009-04-26 @ 14:20:27
Postat av: Malin

Om skatt vore ett lån istället för "stöld" så skulle jag fortfarande amortera på kostnaden för min skolgång, och då är ingen sjukvård, bussar, bibliotek, vägar etc inräknade.

2009-04-27 @ 08:53:32
Postat av: Nicklas Eriksson

Helt rätt Malin!Det här tänker inte liberalerna på/bryr sig inte om.

2009-04-27 @ 17:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0