Kulturfyra i påsk!

Kulturbloggens "Kulturfyran" handlar denna vecka om Rick Falkvinge, ledaren för datascoutklubben Piratpartiet och hans facebook-raggande.

Expressen och allehanda septikmedia har ju försökt skandalisera det, men det kommer de aldrig att lyckas med. Varför? Folk tycker helt enkelt inte att det är en skandal att en partiledare knullar ute på valturné. Samtidigt tror jag att en del tycker det är kul att få bekräftelse på att även politiker raggar på olika communitys, även om jag själv aldrig skulle få för mig att ragga på just facebook om jag vore singel.

Frågorna som Kulturbloggen vill ha svar på är alltså följande:

 

1. Är det en skandal att ragga tjejer via Internet?

 

Svar: Nej.Inte att ragga snubbar heller.


2. Har du förtroende för Politikerbloggen?

 

Svar: Nej, inte det minsta. Har aldrig haft och kommer aldrig att få.


3. Vad tycker du om Piratpartiet?

 

Svar: Lika nödvändigt för oss som arbetar som extrasalta chips i Sahara. (Extra uppdatering för nördjävlar: jag är fullt medveten om att man dör utan salt i blodet. Tack ändå till Grå för att han bevisar det jag skriver). Totalt onödigt enfrågeparti.


4. Har du haft något romantiskt förhållande på grund av eller genom Internet?

 

Svar: Jajamensan! Hittade min lilla fru genom spraydate!

 

Glad Påsk! Nu ska jag gå ut med vår lilla påskgris på promenad! Slänger in en helt omotiverad bild på henne bara för att hon är så otroligt gullig!

 

A vaddå då? Även "kamphundar" gillar sol faktiskt!

 


Kommentarer
Postat av: Rosemari

Tack för svaret och vet du, den där hunden ser faktiskt gullig ut.

Trevlig påsk önskar jag dig.

2009-04-11 @ 09:46:44
URL: http://kulturbloggen.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Ha ha, visst är hon? Hon skrämmer ingen, det lilla livet:)Glad påsk på dig med!

2009-04-11 @ 10:34:28
Postat av: Johannes

Ah vad söt hund. Glad påsk på dig, Nicklas!

2009-04-11 @ 12:28:55
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Kristoffer

Den kamp piratpartiet för är intressant då den står i direkt konflikt med stora kapitalintressen, vilket är betydligt mer intressant än vilken ideologi de säger sig tillhöra.Dessutom är kampen om internet kampen om yttrandefrihet, och det är något som står inför stora utmaningar med allehanda vansinniga övervakningslagar.jag kan rekommendera att läsa lite på http://bevarainternet.se

2009-04-11 @ 16:32:22
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag vidhåller att Piratpartiet inte är ett dugg intressant. De står bara i konflikt med en sorts kapitalintresse, resten finns inte ens i deras analys. De är ett liberalt parti med en del dataintresserade nördar som inte gillar att betala för sig.De intressen de driver finns det andra som gör och dessutom med en klassanalys. SP till exempel.Tack det samma Johannes!

2009-04-11 @ 21:46:00
Postat av: Grå

Lustigt att du tog jämförde Piratpartiet med extrasalta chips i Sahara. Vid första åtanke låter det som en extra korkad idé. Men bara om man inte är insatt i ämnet. Det är faktiskt så att du dör ganska snart utan just en mängd salt om du är i en öken (vatten är förstås viktigare och helst även mat). Orsaken är nämligen att man svettas och förlorar därmed salt i mycket högre utsträckning än vad som normalt sker. Salt är helt nödvändigt för kroppen och vad som efter ett tag sker i en öken är att kroppen drabbas av bland annat muskelkramp, huvudvärk och hallucinationer.

Alltså, även med både mat och vatten dör du så småningom i en öken utan salttillskott. Alla ökenfolk vet detta och har rikligt med salt i sin mat.

2009-04-11 @ 21:51:25
Postat av: Leo

"De är ett liberalt parti med en del dataintresserade nördar som inte gillar att betala för sig. " skriver Arbetarperspektiv.Tråkigt att du inte har tagit reda på vad (pp) står för. (pp) driver frågor som integritet, rättssäkerhet, källskydd; grundläggande demokratiska rättigheter.Och de allra flesta människor, även inom (pp), vill absolut betala för sig. De vill bara inte bli utsatta för integritetskränkande eller rättsosäkra lagar.Dessutom vill de ha demokrati, och inte korporativism. Det tycker man att en blogg som heter "arbetarperspektiv" borde ha koll på.

2009-04-11 @ 23:14:17
URL: http://blog.erlandsson.info
Postat av: Nicklas Eriksson

Visst Leo, om det känns bättre för dig.Piratpartister vill inte ha någon demokrati, de vill ha privilegier precis som alla andra borgare!Grå: ja vad du var bra som upplyste mig om något jag inte redan visste! Vad var det jag skrev om nördar..?

2009-04-11 @ 23:36:23
Postat av: André

Jaså du Leo, så ett avskaffande av läkemedelspatent skulle inte ha nån betydelse för arbetare i fattiga länder som idag inte har råd att köpa medicin till sin familj? Det är nämligen en av de frågor som Piratpartiet driver.Dess politik handlar i mångt och mycket om att begränsa korporativa strävanden från storföretagen, vilket mycket väl går att motivera ur ett socialistiskt perspektiv.Erkänn att du baserar din bild av (pp) på smaskiga Aftonbladet-artiklar och dylikt och inte på att du analyserat deras partiprogram.

2009-04-12 @ 10:16:40
Postat av: André

Adresserade av misstag ovanstående kommentar till Leo, skall naturligtvis vara till Nicklas.

2009-04-12 @ 10:18:34
Postat av: Nicklas Eriksson

Och det finns det niga andra partier som gör..? Kul att ni skaffat en fråga till, ni är ett liberalt tvåfrågeparti då.

2009-04-13 @ 12:26:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0