Fram med tomtefällan!

Ärligt talat - jag är oroad och störd över nyvidskepligheten som sveper över både Sverige och Västvärlden!

Antalet stoll-religiösa
ökar i alla läger, TV sänder timmatal med bluff-medier, pseudovetenskapliga tomtar, och tidningarna pumpar på med jesusuppenbarelser i fönster, i kaffesump och fan och hans moster! Folk bestämmer delar av sina liv utifrån vad som stod i Metros horoskop i morse för crying out loud!

Som gammalt skinhead
har jag inget till övers för flumskallar och givetvis inte för det här fenomenet heller. Min materialistiska grundsyn blir störd över den här lätt fjolliga nytron på tomtar, "andar" (mitt absoluta hatobjekt här eftersom det är det minst definierbara som de nyvidskepliga lägger sig till med att tro på för att kunna sitta där på sina puffar med fingercymbaler och se ut som om de satt på någon urgammal visdom.

Österländsk medicin
är en sak. Chakran, reiki och annat är vetenskap som inte är godkänd av den västerländska medicinen som ser sitt monopol hotat. Men snälla ni, håll era vättar, skogsrån och andra dumheter så långt bort från mig som det bara är möjligt, annars sätter jag ut tomtefällor hemma hos er!

Kommentarer
Postat av: Gustav

Jag har svårt att se skillnaden mellan vättar och skogsrån å ena sidan och chakran och reiki å den andra. Alltihop är ju bara nonsens och gör en precis som du skriver bedrövad när man öppnar en tidning eller ser på TV.



Att något har en gammal tradition á la österländsk medicin är ju inget som helst tecken på att det faktiskt är effektivt eller teoretiskt sunt, oavsett vems monopol som hotas. Vi hade ju också gamla "anrika" traditioner i våra läkarled, men deras behandlingar var ju ofta snarare skadliga än nyttiga fram till sent artonhundratal någon gång, när man började försöka jobba mer evidensbaserat. Det är ju ingen skillnad mellan de som höll på med åderlåtning och "lika-botar-lika" och gurus och munkar som snackar om energier i balans...



Förresten, för mer bedrövelse kan man ju kolla Aftonbladets poll idag. Man tänker ju i sin enfald att sådär 99% av befolkningen BORDE vara med på att det inte finns några andeväsen som svävar runt ibland oss, men tydligen inte... :/

2008-10-26 @ 17:25:46
Postat av: Ohyra

religion framkommer enligt mig inte av en persons okunskap utan behov av nåt mer. I min erfarenhet så brukar behovet av det religiösa och ett stabilt efterliv och värdesystem följa samhällskriser och livshotande situationer och andeväsen, reiki och vättar och skit kommer när vardagen är för satans trist och jakten efter nåt att fylla sitt meningslösa liv blir för kritisk för att släppa....



btw - förlåt nicklas jag gick och såg på IFK mot Älvsborg idag med jobbet

2008-10-26 @ 19:54:38
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag såg det Gustav. Sorgligt. Dock har reiki dokumenterad effekt som är bevisad av österländska forskare vars resultat - inte godkänns av västs kollegor. Jaja.



Ohyra; det är okej, man kan inte ha tur varje dag.

2008-10-26 @ 22:09:42
Postat av: Calle

Det här är väl en av de områden där jag instämmer med dig. Jag kan faktiskt inte förstå hur man kan tro på horoskop, slagrutor, spöken, andar, currylinjer och allt hokus pokus som folk tar till sig.

2008-10-27 @ 00:10:24
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: britt

"Chakran, reiki och annat är vetenskap som inte är godkänd av den västerländska medicinen som ser sitt monopol hotat."

Ja, var och en tar väl till sig den vidskepelse som passar en själv bäst. " inte godkänd av den västerländska medicinen".Vad är det då som får dig att "veta" att detta är den enda vägen"? Du är så himla bra på att avfärda andra människors tankar och livsåskådningar. Vad får dig att tro att din tro är den enda rätta vägen? Oavsett vad ämnet är? Du måste må dåligt av att vara så negativ till allt och alla. Är det därför du måste försöka få alla människor så obetydliga som möjligt? Annars kunde du ju framstå som den lilla obetydliga människa du egentligen är. Det vore sensation om du någon gång kunde skriva något positivt i din blogg, eller åtminstone något vettigt som vore av intresse.

2008-10-27 @ 03:35:52
Postat av: Martin F

Men snälla britt, det är ingen "tro" om det handlar om något man kan bevisa. Så enkelt är det.



Feng Shiu är lika "sant" som bortbytingar och Oden.

2008-10-27 @ 10:39:24
Postat av: Stephen Graye

Det började så bra, du gjorde processen kort med andar och troll, bara för att faila fullständigt genom att hävda att enda anledningen att reiki inte kan visas ge någon som helst effekt är en gigantisk konspiration där tydligen alla som håller på med medicin och är ifrån denna delen av världen håller ihop. Jag har inga problem om folk tror på vättar för det är harmlöst, men när folk vägrar sig modern medicin och istället utsätter sig för livsfara genom att försöka bli botad genom att en gammal farbror tafsar på en, det är sorgligt. "Gammal asiatisk läkekonst" = innan vi kom på penicillin.

2008-10-27 @ 14:07:22
Postat av: Nicklas Eriksson

Nämen det skrev jag väl inte, Stephen?



Och är inte du liberal förresten? Menar du att man ska hindra folk från att söka sig alternativa behandlingar av egen fri vilja? Har vi inte rätt att göra vad vi vill med våra kroppar? Eh? Eh?



Britt: Du är en av dem som sitter och kollar på andarnas makt på fyra plus. Erkänn!

2008-10-27 @ 15:51:06
Postat av: Nicklas Eriksson

Förresten Britt: det är mycket bättre att gå ut med en negativ grundinställning. Då kan man bara bli positivt överraskad. Något för dig?

2008-10-27 @ 16:27:25
Postat av: Gustav

Det är klart man skall få ha rätt att göra precis vad man vill med sin kropp, det tror jag nog Stephen ocskå skriver under på. Men så liberal jag är tycker jag ändå att det får finnas en viss lägstanivå i form av en kontrollinstans för säkerhet och effektivitet.



Däremot bör man ju varna för och informera om behandlingar och företeelser som är bevisligen overksamma bortom psykologi/placeboeffekt, såsom reiki, homeopati, kristallterapi, aromaterapi, spågummor, tarot, astrologi och annat. För att inte tala om religion då, jordens största bluff.

2008-10-27 @ 20:46:52
Postat av: Nicklas Eriksson

Det gör det ju också: kvacksalverilagen.



Håller med dig om allt utom reiki. Det har jag sett hjälpa med egna ögon när den västerländska vetenskapen bara ordinerade förtidspension och piller. Min tjejkompis som fick behandlingen jobbar heltid som behandlingsterapeut för barn med diagnoser idag.

2008-10-27 @ 21:39:25
Postat av: Stephen Graye

Det är inte vetenskapligt dokumenterat och godkänt bara för att man sett det med egna ögon tyvärr. Man har inte tillräckligt på fötterna för att utesluta spontant tillfrisknande (förmodligen via den uppmärksamhet man får vid alternativ medicin) eller något annat. Vad jag menar är att bara för att grötomlägg funkade för att mildra morfars smärta är det inte vetenskapligt belagt. Det kan bero på så många andra saker, man måste genomföra en del dubbel-blindtester och ha parallella placebo-grupper osv osv.

Sen är det inte västerländsk medicin som fallerat här, utan socialistisk planekonomisk monopol sjukvård. hade det funnits fler privata alternativ hade de kunnat spendera mer tid och energi på att få den stackars flickan frisk. Nu spelar det ingen roll, det finns inget vinstintresse därför behöver kunden inte vara nöjd.

2008-10-29 @ 16:33:52
Postat av: Nicklas Eriksson

Fast Stephen, de botade sjuka med kirurgi i Malaga, Beirut och Tvåflodslandet samt i Fjärran Östern när vi bodde i hål i marken här. Det måste betyda nåt i alla fall. Satte jag min kompis på saken kunde hon säkert leta rätt på en massa bevis för saken som konstaterats av österländska forskare.

Själv varken kan eller orkar inte leta.



Socialism innebär inte planekonomi, hur många gånger ska jag behöva säga det?

2008-10-30 @ 16:21:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0