Har Poseidon backat?


Församlingshemmet på Holländareplatsen
skulle ha rivits i måndags. Det är kvar ännu, liksom Frälsningspiraterna!

Ska dit igen nån dag under veckan och se om jag kan hjälpa till med något. Nån som vill hänga på?

Kommentarer
Postat av: Calle

Kom hit till USA och min lägenhet istället. Bra hantverkare verkar inte vara någon prioritet här. Är jag lite blöt på fingrarna och slår på avfallskvarnen i köket så får jag en stöt, kakelplattorna i badrummet ser bara ut att vara limmade på väggen (flera har haft mögelangrepp), elkontakter hänger löst...

2008-11-19 @ 00:16:57
Postat av: Nicklas Eriksson

Hmm, det där låter INTE bra. Speciellt inte avfallskvarnen. Det lilla jag vet om amerikansk el, förutom att den är på 60 hz istället för 50, är att elstammarna ofta är i ruttet skick. Inte vet jag om de är värst mycket för jordfelsbrytare heller, vilket är en väldigt billig livförsäkring om inte säkringarna löser ut vid en kortslutning.2008-11-19 @ 16:35:14
Postat av: Ohyra

Några av plattsättarna på mitt jobb knäcker extra på ett svenskt bygge av ett hotell i Florida. Dom ville inte anställa amerikaner eftersom deras fuktspärr är jävla såll och eftersom dom tänkte behålla hotellet ett tag så ville dom ha schysst uppsatta prylar.Calle det är inte så mycket plattorna som är problemet (eftersom fogen ska släppa igenom viss fukt och därför kommer det oundvikligen väta under plattorna) utan fuktspärren under dom. Snacka med din hyresvärd, reglerna för hur en fuktspärr ska vara regleras vanligen av försäkringsbolaget mer än av en gemensam regel (så är det i Sverige i alla fall).Vart i USA bor du?

2008-11-19 @ 17:46:48
Postat av: Nicklas Eriksson

Ohyra, du har ju BBR, Boverkets Byggregler att gå efter också.Om man bara slänger på plattor med lim på en våtrumstapet kommer man att få problem. Dels eftersom limmet i sig kan angripas av mögel, dels eftersom kaklet kan tynga ner och i slutänden dra loss tapeten.Om amerikaner gör fuktspärrar lika illa som de verkar bygga allting annat så förstår jag om Calle har problem. Har många släktingar som varit FN-soldater och de berättade helt sanslösa historier om de amerikanska camperna. Eftersom de är yrkessoldater vet de oftast inget annat (klart det finns undantag), medan de svenska soldaterna samtidigt var elektriker, murare, byggare, rörmokare också vidare. De var väldigt populära gäster i USA:s camper som annars var tvungna att skicka efter någon sorts ingenjörstrupp. Min morbror sa att de visserligen har orsak att bygga rätt "dåligt", särskilt i södern eftersom hus oavsett byggteknik sällan står så bra emot en storm, och i jordbävningsområden är det bara en fördel om stomme plus takstolar är så lätta som möjligt om de rasar ihop.Men för det tycker man ju att en fuktspärr inte ska vara en omöjlighet att få till. Den väger ju i princip inget.

2008-11-19 @ 17:56:27
Postat av: Ohyra

Fast försäkrningsbolagen trumpar PER, branschens egna uppsättning och man ska aldrig sätta plattor på en våtrumstapet (inte bara för att den tyngs ner utan för att fixet torkar ut, fräter sönder och knäcker upp den).Vanligt fix är vanligen rätt mögelfritt - problemet om organiskt göjshamnar i fogen... men nio fall av tio är det i en undermålig fuktspärr (eller samarbetet mellan fuktspärr och plattor, som med våtrumstapeten) som är boven i dramat.

2008-11-19 @ 18:37:02
Postat av: Ohyra

btw - glömde: jag får väl skuffa dit jag med då... Kolla om man ska nalla lite prylar på jobbet dom kan behöva gratis

2008-11-19 @ 18:38:22
Postat av: Calle

Hm, väggen i badrummet är bara målad, och sen över badkaret sitter det kakelplattor. De ser ut att ligga an direkt mot den målade väggen. Som sagt, flera har redan (efter ett par månader) fått mögelangrepp i sina badrum. Det finns heller ingen golvbrunn utan allt vatten som kommer på golvet får man suga upp med en svamp eller dylikt.Jag bor i Missouri, det kan bli väldigt kallt här runt januari, och ibland blåser det riktigt rejält också, men de flesta husen verkar inte vara särskilt stabila. Om en tornado kommer skulle jag hellre sitta hemma i mina föräldrars hus i Sverige än i valfritt hus här.

2008-11-19 @ 20:30:24
Postat av: Nicklas Eriksson

"Det finns heller ingen golvbrunn "Oj oj oj, och här är vi tvärnoga och mäter mot minsta lilla bakfall! Skönt att höra att NÅT verkar fungera i Sverige:)Calle, det är ju det jag menar. Inget hus står emot de starkaste stormarna som kan drabba södern och mellanvästern, och jag tror de resonerar som så att det är bättre ur skadesynpunkt om det bara är lite reglar och plast som trillar ner, och dels att det blir billigare och lättare att bygga upp om det faller.Skulle inte förvåna mig om det är försäkringsbolagspolicy. Kan du inte kolla det för mig? Jag är intresserad!

2008-11-19 @ 21:04:59
Postat av: Jeanette

Vad händer nu då? rivet eller står kvar?

2008-11-20 @ 20:27:52
URL: http://www.jeanettestojic.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Jeanette, kolla antingen GP eller TV4 göteborg. Eller gå med i facebookgruppen, du hittar den via mig på facebook.

2008-11-20 @ 21:12:04
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Ohyra

Fast det där med golvbrunn är en regel i USA också så vitt jag vet (frågade en amris till plattsättare igår) liksom att det ska finnas fall. Sen eftersom deras regelverk är så enormt splittrat beroende på delstat så vet man ju aldrig hundra.Pluggar du där Calle? (vill ju vara lite social nu när man ändå pratar om ditt bakfall :) )

2008-11-21 @ 08:15:46
Postat av: Ohyra

Dom asen ska riva det men det kommer ta en vecka minst innan dom får röven ur...

2008-11-21 @ 08:16:33
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja jag vet, jag är bara för arg och ledsen för att orka skriva om det ännu... De vet vem jag är på Poseidons kontor nu kan jag säga. There goes one potential arbetsköpare.

2008-11-21 @ 16:11:01
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0