Maria Ferm: De Gröna är liberala!

Puh!

Ett tag trodde jag att jag hade Maria Ferm, Grön Ungdoms kvinnliga språkrör i länklistan. Det hade jag inte annars hade jag plockat bort henne ögonaböj. Maria går nämligen ut idag och erkänner det vi andra redan visste, nämligen att "De Gröna" är liberala på sin egen blogg.

Jag har
henne som kompis på facebook, men den vänskapen avbyts idag.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag förstår inte varför hon säger att Miljöpartiet är liberala...Är dem det? När bestämde man den inriktningen? Det är högst iögonfallande att en ledande företrädare för ett parti helt plötsligt deklarerar en ny ideologisk inriktning. Man får väl hoppas att Grön Ungdoms påstådda liberala inriktning är resultatet av en lång och stor diskussion inom förbundet. Är det någonting som Ferm hittade på igår så är beklagligt.

2008-06-19 @ 12:06:39
Postat av: nicklas eriksson

Hej käre anonym! Jag vill att man lägger till ett namn till sitt inlägg när man kommenterar på min blogg. Är du snäll och minns det till nästa gång?Okej: det tror inte jag att det har. Maria Ferm försöker säkert bara plocka snabba politiska poäng, men jag har alltid tyckt att miljöpartiet är ett borgerligt liberalt parti med vissa medlemmar som inte är det. De sänkte arbetsrätten med 2-10-regeln, så visst är de borgerliga. Förra valet 2002 stod de dessutom i två veckor och vägde mellan blocken om vem de skulle bilda regering med.

2008-06-19 @ 12:50:13
Postat av: Ohyra

Problemet med Miljöpartiet är väl ändå att dom likt dom flesta partier hamnar i problemet att deras medlemmar kräver en viss sorts politisk och ideologisk riktning och deras politiska arbete kräver en annan (Varför Gustav Fridolin vid tid och otid hängett sig åt frihetlig kommunism, ibland anarkism, ibland nåt annat - han kan bara inte säga det högt).Ta vänsterpartiets högerstyrelse som motarbetas rätt hårt av sina egna medlemmar i det tysta för den delen eller om man ska titta på alliansen som nu med FRA-grejen var så hårt ansatta av sina ungdomsgrupper att relationerna kan inte vara nåt annat än frostiga idag. (Seriöst vem hade kunnat tro att dom hade såå mcyket stake att dom ens vågade gå emot?)Jag menar på samma sät som det finns tusen och en asvettiga människor i SSU, UV och GU så uppvägs dom snabbt av att deras representanter agerar i en helt annan riktning än vad dom själva vill. Det är kanske det som kan rädda dom tre? Hårdare tag och stärkta krav underifrån? Hade vart spännande att se en interpartipolitisk gräsrotsrevolt.

2008-06-19 @ 12:57:57
URL: http://ohyra.blogspot.com
Postat av: Ohyra

Man kan ju påsätt och vis säga att det är vad som skett i Vänsterpartiet

2008-06-19 @ 18:43:54
Postat av: livelev

Av någon outgrundlig anledning vill jag citera det eminenta gamla punkbandet Incest Brothers:"Det är bara pubertetsproblem

Du kverulerar och är extrem

Snart så mognar du

Och glider in i de vuxnas sköna värld"

2008-06-20 @ 08:53:58
URL: http://blogg.passagen.se/livelev

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0