Mycket läsvärt inlägg!

Januaris ickefråga är ju helt klart borgarnas insignerade antidemokratiska utfall mot ABF. I deras Sverige ska inte alla människor ha samma rättigheter. Medlemmar i RKU, Arbetarmakt och Svensk-kubanska föreningen ska uteslutas från att ha samma möjligheter tydligen. Jag hatar stalinism, och de andra två rycker jag mest på axlarna åt, men jag antingen ska de ockås kunna få bidrag från ABF eller också ingen alls! Jävla borgare, snacka om dubbelmoral! Här har de i alla år gått och tjatat om hur mycket motståndare de är till statlig styrning och sedan använder de statliga institutioner för att indoktrinera unga. Jo jo.

Röda Raketer bloggar bra om det!

http://raketen.blogspot.com/2008/01/mccarthy-gr-igen-i-sverige.html

Kommentarer
Postat av: Älvornas rike

Svar: för det första så är jag ju inte prostituerad nu så det är ju knappst ngt jag skulle bli bara för att legala bordeller infördes i Sverige. Så din fråga är en aning konstig. Det finns mkt jag är positiv till även om jag själv inte skulle göra det, men bara för att det inte är ngt för mig betyder ju inte att jag är så trångsynt att jag vill hindra andra oxå.
För det andra så är prostitution ett av världesn äldsta yrken och dom har samma rätt till en säker arbetsplats som alla andra i samhället. Och för det tredje, så funkar legala bordeller på andra ställen runt om i världen och i brottstatestiken så har vissa brott gentemot kvinnor sjunkit drastiskt i dessa länder sedan legala bordeller infördes. Fast det förstås Sverige och svenskar är ett väldigt pryda - det man inte ser finns inte.

2008-01-12 @ 08:53:59
URL: http://aslundkarppinen.blogg.se
Postat av: Calle

Återigen så har du ju misstolkat och övertolkat.

Det är ingen som vill förbjuda till exempel Lärarförbundet från att ha studiecirklar om Kuba i sina lokaler. Varifrån har du fått det? Lärarförbundet är helt fria att ta in vilka som helst i sina lokaler.

Men, det är det här vi menar, vilka man tar in i sina lokaler påverkar ju bilden av organisationen. Jag vill till exempel inte vara med i ett lärarfack som samarbetar med föreningar som förnekar att Kuba är en diktatur.

Det har ingenting med förbud att göra. För min del får Lärarförbundet låta såväl kommunister som rasister använda deras lokaler till studiecirklar, men då får de också finna sig i att andra uppmärksammar detta, ifrågasätter lämpligheten och att medlemmar lämnar rörelsen. Samma sak gäller för ABF.

Jag tror inte att du skulle bli så jätteglad om någon bjöd in Sverigedemokraterna till er partilokal? Eller?

Det har ingenting med förbud att göra.

I den moderna, liberala friheten ingår friheten att öppet ifrågasätta och kritisera saker som man anser är problematiskt, till exempel att fackföreningar lånar ut sina lokaler till vänsterextrema organisationer.

2008-01-12 @ 10:59:30
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: nicklas eriksson

Det handlar det inte om, det handlar om att er sida i alla år hållit på och tjafsat om att "skolan indoktrinerar unga att bli socialister, det ska inte staten hålla på med!" och sedan ger ni en bunte medel till UOK och gör EXAKT samma sak som ni beskyllt oss för, vilket inte ens är en korrekt beskyllning.

ABF är inget fack, det är ett studieförbund. Och jo, dina vänner vill förbjuda t.ex. RKU att få medel som staten givit till ABF utifrån någon förvriden uppfattning om att de skulle förespråka våld mot enskilda.. Det är bara att läsa Aqurette, Svansbo med flera stollar.

Var får du det med lärarförbundet från?

Vi får inte hyra ut lokaler åt sverigedemokraterna, det är inte stadgeenligt.

2008-01-12 @ 16:53:53
Postat av: Calle

Att skolan präglas av vänstervärderingar är inte särskilt svårt att se. Timbro släppte till exempel en rapport förut om våra läroböcker. Jag har själv upplevt att lärarutbildningen stundtals är vänstervinklad.

Att upplysa om brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer är inte mer indoktrinering än att prata om Förintelsen. Du kanske är emot det också?

Så som jag uppfattat det hela får inte RKU längre något bidrag då, antar jag, Ungdomsstyrelsen ansåg att den demokrati som vårt samhälle är byggt på inte är förenligt med vad RKU håller på med och eftersträvar.

Vad menar du, med Lärarförbundet?

2008-01-12 @ 17:28:20
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: nicklas eriksson

"Att skolan präglas av vänstervärderingar är inte särskilt svårt att se. "

"Jag har själv upplevt att lärarutbildningen stundtals är vänstervinklad."

Och??? Gör det era statliga pengar till UOK mera okej om man har det som mantra eller?

"Att upplysa om brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer är inte mer indoktrinering än att prata om Förintelsen. Du kanske är emot det också?"

Var får du ifrån att jag är emot UOK överhuvudtaget? Det kan jag inte minnas att jag har givit uttryck för.

"Det är ingen som vill förbjuda till exempel Lärarförbundet från att ha studiecirklar om Kuba i sina lokaler."

Det menade jag. Var har jag sagt det?

"Så som jag uppfattat det hela får inte RKU längre något bidrag då, antar jag,"

Jodå, det får de säkert om de har en studiecirkel som är berättigad till bidrag. Den rättigheten ska alla ha.

2008-01-13 @ 21:27:41
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Alfa

Juristlinjen är å andra sidan rätt höger...

2008-02-09 @ 13:36:34
Postat av: Nicklas Eriksson

Alfa: Handelshögskolorna också.

2008-02-13 @ 15:57:43
Postat av: John Simon Ritchie

UOK får inga statsbidrag.

2008-02-25 @ 13:50:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0