Tack Isabella!

Det här var den bästa julklappen du kunde ge mig!

Efter att ha vridit mig av skratt
i fem minuter kan jag till sist konstatera att Blondinbella är den store, fete vämjelige Tyko Jonsson.

Grattis, din lilla moderatflodhäst!

PS: Vad vet du om att "arbeta" - egentligen?

PPS: Har ni lagt märke till hakkorsflaggan i flaggspelet i nämnda program?

PPPS: Jag är rätt övertygad om att lilla Bella begått fler lagbrott i sitt unga liv än vad Karl-Bertil Jonsson gör i den tecknade filmen. Hur var det med det här att dricka alkohol innan arton och ta lagen i egna händer, Isabella...? Överklassen gör som vanligt, hackar på de lagbrott som gagnar deras intressen.

PPPPS: Hon är i alla fall bra för klasshatet
- på ett bra sätt!

Kommentarer
Postat av: Johannes

Haha, det är fasen synd om människan. Hon är riktigt jävla tragisk.PS: Visste inte att hon var sådär intelektuellt begåvad att hon kunde säga något sånt här =) Jag är ta mig fasen imponerad! Detta måste ju ändå ses som en början:PBtw. Hoppas du haft en trevlig jul, Nicklas!

2008-12-25 @ 22:43:12
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Javisst är det imponerande? Hon visar verkligen framfötterna nu!Detsamma, kamrat! Detsamma.

2008-12-26 @ 00:06:42
Postat av: Calle

Fast Blondinbella har ju en poäng. Det är inget svårt att vara givmild med andras saker, det kan jag också vara, och att KBJ faller in i en vänsteragenda är ju helt klart (att ta från de med mer pengar och ge till de med mindre är ju vad socialister vill att staten ska göra).

2008-12-26 @ 11:57:37
Postat av: Ohyra

Jag älskar blondinbella. Hon är så fin att säga det överklassen tycker men inte vågar dra till med när andra står brevid.Calle: under antikens rom fanns det en social institution där en patricier gav folk gåvor lite då och då. Ju finare desto bättre för honom. Deras position blev då befäst som understående honom. Hans välgörenhet var det som gav honom rollen som herre över dom och deras bockande och bugande (eller mer populärt, följa honom runt på stan) när dom tog emot gåvorna var det som befäste deras position som undersåtar gentemot honom.Att ge av sitt eget överflöd är ingen svår handling, det är enklare än att ge av andras, eftersom det är en del av din statusroll. Likt en alfahanne i en hundflock låter dom lägsta få komma till genom att han flyttar på sig, visar man genom den formen av givmildhet att man är deras herre.Att tillsammans stjäla hade vart finare än att Karl-Bertil ensam gav sina gåvor (vilket är ungefär som exemplet ovan men lite bättre) men wtf...GOD JUL allihop btw ... oberoende av politisk hemvist!

2008-12-26 @ 12:35:07
URL: http://ohyra.blogspot.com
Postat av: Mikael

Eftersom det offentliga i detta land tar en så stor del av våra intjänade pengar med förklaringen att "det är omfördelande" så är det klart att givmildheten får sig en törn. "Jag har ju redan betalt skatt för det där" sitter hårt inpräntat i hjärnan på de flesta svenskar.Ändå har vi under 2008 skänkt 5,6 miljarder till olika biståndsorganisationer - så givmildheten är det inte fel på i stort.I USA exempelvis - med låga skatter i stort - är givmildheten från näringsliv och privatpersoner MYCKET större. Varför det kan man fråga sig? Jo, av just ovan nämda anledning - vi i detta land kan alltid skylla på staten.Sedan är diskussionen rätt fånig till att börja med. Man behöver väl inte kalla ett barnprogram för "kommunistiskt" - varje god förälder lär väl sina barn att man faktiskt inte SKALL stjäla från andra.

2008-12-27 @ 09:30:04
URL: http://www.gryningsräd.se
Postat av: Ohyra

Jag ser problem med givmildheten och välgörenheten i stort. Inte att det skulle vara en nivå av givmildhet som är ok och en som inte är det.Jag tror inte att Cancerfondens vanligaste bemötande är "jag har redan betalt skatt" personligen så jag vet inte om jag litar på din analys. Men det är ju skitsamma egentligen - problemet enligt mig ligger i välgörenhetens natur kontra välfärdens.

2008-12-27 @ 12:50:36
URL: http://ohyra.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är helt okej att stjäla från de rika. Finns bara problem på papper med det.

2008-12-28 @ 19:44:32
Postat av: Calle

I en svältande somaliers ögon så är ju även en svensk socialbidragstagare rik, får de stjäla från svenska socialbidragstagare?

2008-12-28 @ 21:24:28
Postat av: Nicklas Eriksson

Gör´t säger jag bara!

2008-12-28 @ 21:26:11
Postat av: AIK-Micke

Hon är ju bra att ha ibland, den där Bella. Om man nån gång börjar tvivla på sitt klasshat är det bara att slänga ett öga på henne. Till det bjuder hon på otrolig lyteskomik!

Postat av: Magnus

hahaha, vilken tönt! Men visst, det är ju ingen nyhet att det finns folk som tycker så här och som stämplar K för Kommunist över alla handlingar som räcker längre än den individuella plånboken. Medan Karl-Bertil visades i onsdags undslapp jag mig något till mamma (som alltid har röstat borgerligt, men inte är doktrinär på något vis) om att "det finns ju unga så kallade liberaler idag som verkligen tycker att den här filmen är grov kommunistisk propaganda och att Kalle förstör för handel och moral". Nämnde Johan Ingerö, kunde ha nämnt Sakine Madon - deras bloggar är ju vattenhål för den sortens unga liberala lejon.

"Menar du det?" sa mamma, om har älskat Hasse & Tage hela sitt liv.

2008-12-29 @ 07:04:35
Postat av: Cheezle

Frågan är vad som är mest tragiskt i den här soppan.

Expressen eller Blondinen?

2008-12-29 @ 20:09:51
Postat av: livelev

Stöld... Att ha 100 gubbar jobbande hos sig som var och en får en tusendel av den färdiga varans värde i lön - är inte det stöld?Dessutom blir jag vansinnig när snorungar som Blondinbella pratar om arbete precis som att de visste vad det var. Om de någon gång får för sig att spränga terrorbomber i Sverige så hoppas jag att de siktar på Stureplan...

2008-12-29 @ 20:23:15
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Magnus

Håller med om att Expressen är ett skämt, men det är ju en närmast trivial sanning. Tidningen går ner i brygga för halvkändisar, b-skådisar, tv-direktörer och mediafnask, springer deras ärenden och nästa dag spinner den fritt fiktionaliserade historier om ungefär samma människor. Lars Norén röt till i sin dagbok med en del väl valda ord men annars har det varit ganska tyst om hur Ívar Harries och Bo Strömstedts gamla tidning har gjort sig helt irrelevant.Folk från Expressen säger gärna att de är Sveriges The Sun. Visst säger jag, den Sun som efter Hillsborough-katastrofen skrev kokheta artiklar om hur det druckna slöddret från Liverpool i princip hade trampat ihjäl sig själva på läktarna och hindrat polisen att hjälpa dem ut.

2008-12-29 @ 21:09:16
Postat av: HellBoy.

Livelev:

Yrar du om kinesiska löneförhållanden eller?

Din kommentar om terrorbomber gör ju att man undrar om ditt klasshat inte förgiftat din hjärna en smula.Men det är kanske en våt dröm för många av din sort, finns det fler bombdrömmare här?

2008-12-30 @ 21:49:00
Postat av: livelev

HellBoy - OK. Medger att jag kanske överdrev litegrann. Men principen är densamma - det är stöld att leva av andras arbete.Självklart vill jag inte ha några terrorbombningar, varken här eller i Gaza, men bratsen väcker hat i mig.

2008-12-30 @ 22:05:27
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Nicklas Eriksson

livelev: samma här. Knappast ens kristna/islamiska/sionistiska fundamentalister får mig att koka mera!

2008-12-31 @ 12:53:38
Postat av: joel

En rätt fanig artikel av BlondinFjolla.Jag är väl sa liberal man kan bli och jag gillar KBJ. Kontentan av hela berättelsen är ju att de rika tycker det är ok att ge bort av sitt överflöd utan att det behöver ske under pistolhot fran staten. Vänstern burkar ju annars gapa om att folk kommer att ligga och dö pa gatorna i ett samhälle med frivilligt finansierade sociala skyddsnär.Pa ett sätt hade det varit mycket mer intressant om de bestulna rika hade blivit förbannade och velat ha tillbaka sina dyra julklappar. Da hade det ju faktiskt funnits en konflikt.

2009-01-05 @ 11:53:57
Postat av: Nicklas Eriksson

Tyko blir ju asförbannad precis som Bella innan han blir övertygad om att han har fel?

2009-01-06 @ 15:21:44
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Krastavac

Fan, det här gjorde min jul.

Cred till AFA och kommunisterna (även om det inte är så mycket egentlig kommunism på teven) och ett helt folk som tycker fröken Löwengrip och MUF är totalt dumma i huvudet.Dubbelplusbra!

2009-01-06 @ 16:34:43
URL: http://www.vardagspussel.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0