Jimmy Windeskog, here´s one for you!

Jimmy Windeskog (nd), flitig kommentator på Arbetarperspektiv får en egen bloggpost tillägnad sig.

Jag skulle vilja veta varför du, Jimmy som påstår dig vara aktiv antinazist sågs ansluta dig till tåget i Salem med några av landets mest aktiva nazister och gå med dem i deras demo?

Är du entrist kanske?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det förvånar väl ändå ingen? Han heter förövrigt Doinkcrysfou på nordisk.nu och är en av toppskribenterna...

2008-12-08 @ 20:46:29
Postat av: Nicklas Eriksson

Anonym: jag vet att det är svårt att veta eftersom jag inte kan presentera några regler för min blogg, men jag vill inte se några anonyma inlägg. Du får en chans att presentera ett nick. 2 dagar.

2008-12-08 @ 22:32:24
Postat av: err

Har kallat mig "err" förr på denna blogg, måste ha blivit nått fel när jag skicka..

2008-12-08 @ 23:20:53
Postat av: Jimmy Windeskog

Jag känner mig givetvis djupt smickrad att min ringa person får ett sådant utrymme. Det hela är dock inte speciellt komplicerat.Jo, det finns även nationalsocialister som går med i Salemtåget. Det i sig påverkar inte, tycker jag, det korrekta att ta avstånd från ett svensktfientligtvåld. Min aktiva antinazism berörs inte av att ta avstånd från detta fenomen. På samma sätyt har jag gått på flera hyllningar till Björn Söderberg utan att för den delen vara ett dugg vänsterextrem, antidemokrat eller syndikalist.Det svenskfientliga våldet vi ser i Sverige idag är avskyvärt, tyvärr finns det få forum att protestera mot detta. Salem är ett sådant tillfälle och även om jag rent konkret är politisk motståndare till vissa i marschen så ser jag det som en politisk självklarhet att medverka och att visa mitt motstånd mot ett sjukt samhällsproblem.

2008-12-09 @ 08:41:20
Postat av: Martin F

Kan vi inte bara radera alla Jimmys kommentarer?

2008-12-09 @ 12:39:48
Postat av: livelev

Jimmy - Hahahaha - det var det roligaste försvarstal jag läst på länge. Ungefär lika logiskt som att ansluta sig till Al Quaida för att protestera mot islamistisk extremism.

2008-12-09 @ 13:41:02
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Nicklas Eriksson

Martin F; det hade motverkat sitt syfte.Jag håller med Livelev, försvaret håller inte någonstans, men det är ändå ett försvar, och jag ställde ju frågan.Okej, Err, då ver jag.Jag kan ju skicka ut en annan fråga. Jag vet att många av signaturerna här går på manifestationer för Björn - är det någon av er som vid något tillfälle sett Jimmy Windeskog där. För du får ursäkta mig, Jimmy, men jag tror inte på dig.

2008-12-09 @ 14:20:16
Postat av: AndersB.

Är det inte en massa kommu och vänsterextremister på Björn-manifesterna? Vem vill bli sammankopplade med detta drägg? Bara en fråga....

2008-12-09 @ 21:07:17
Postat av: Per

Alltså vadå för Björn Söderberg hyllningar? Det var 9 år sedan det var några minnesprylar. Numera så delas Civilkuragepriset ut, men det brukar inte vara några manifestationer på mer än 2-3 ställen. Och jag tvivlar på att Jimmy skulle visa sig på de orterna, av risk för komplikationer. Sen så kan han ju ha varit där för att kartlägga moståndare lätt maskerad med kamera eller nåt, det är möjligt. Skulle han gå dit i egenskap av NDare så skulle han nog få bråttom därifrån.

2008-12-09 @ 21:54:54
Postat av: Nicklas Eriksson

@Per: det tvivlar jag också högeligen på. Det är ju ingen hemlighet hur han ser ut liksom...

2008-12-09 @ 21:59:18
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Jimmy Windeskog

Faktum är att jag i mitt veckobrev (vilket var populärt att ha vid denna tid när jag var ordförande för SDU) inte bara berättade att jag varit på flera möten till hyllning av Björn utan dessutom uppmanade alla mina läsare att också bdeltaga.Så mycket för den konspirationsterorin om mig...

2008-12-10 @ 00:20:41
Postat av: Jimmy Windeskog

"Martin F; det hade motverkat sitt syfte. "Är det verkligen den enda anledningen att du inte bannar mig? Det handlar alltså inte om principen att det fria ordet skall vara just fritt?

2008-12-10 @ 00:34:32
Postat av: Nicklas Eriksson

Well, Jimmy, det är nog inte så många här som vare sig läser (om ditt veckobrev fortfarande är utkommande) eller någonsin har läst det. Du är ju givetvis inte tvungen någonstans, men om du vill bli tagen på allvar kanske du kan länka till några av dem?Det är inte fråga om någon konspirationsteori, det är helt enkelt fråga om att de flesta här (inklusive jag) är övertygade om att du i själva verket är en passiv nationalsocialist istället för den lättdemokratiska bilden som du försöker ge av dig själv.Vilket fria ord? Det är inte, och har aldrig varit fritt i någon form. Särskilt inte i publicerade media, där är det ansvarig utgivare (i det här fallet jag) som bestämmer vad som ska få synas. Ska det vara så svårt för er på den lättdemokratiska sidan att ta till er det? När jag skriver på många lättdemokratiska bloggar blir jag ofta censurerad.What´s the difference?Men seriöst, har jag någonsin givit sken av att vilja "banna"(jesus vad nittiotal, innit?) dig? Har skrivit det förut och skriver det igen: de enda vars kommentarer jag tar bort är glitterféer, (alltså reklam för imbecilla modebloggar) karaktären "Roberth Ström" eller de jag misstänker är han under alias eftersom han bara kan skriva på ett sätt och därför är lätt att känna igen, samt hatiska anfall mot min familj som inte en jävel vet vilka det är och således därför inte har någon anledning att hoppa på."Kraxpelax" raderade jag förr när han bara kom med hjärndöda one-liners, och jag tänker börja igen om han inte fortsätter tillföra något.Du har inte fått ett enda inlägg raderat, Jimmy, och börjar du inte göra reklam för din eventuella modeblogg, skickar sanslöst dravel i mängd eller ger dig på la familia, så lär du inte få det heller.2008-12-10 @ 08:19:17
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Jimmy Windeskog

Jag begär givetvis inte att besökarna och ägarna till Arbetarperspektiv skall känna till vad jag skrev i mina veckobrev på nätet för nästan 10 år sedan, men jag tyckte trots allt att det var viktigt att påpeka just det att jag inte bara delatgit i hyllandet till Björns minne utan också uppmanat andra att göra det.Vidare har givetvis inte Nicklas Eriksson censurerat mig, men någon skum lirare föreslog ju det. I det sammanhanget borde det vara viktigare att värna det fira ordet än att bara påstå att det vore destruktivt i sak att banna mig.

Dett hela är dock en smula abstrakt, , jag är givetvis taclsam att jag får kommentera artiklar här!

2008-12-10 @ 09:50:01
Postat av: Nicklas Eriksson

Klart du får, men hade du några länkar?

2008-12-10 @ 13:43:51
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Karl-Alfred, en ung sjöman

Tycker ändå det är jääävligt suspekt att gå med nazisterna om man säger sig motarbeta dem - för det är ju vad man gör om man är antinazist?

2008-12-10 @ 15:46:15
Postat av: Gustav

Det vore intressant att få veta ungefär hur fördelningen ser ut på den där Salempromenaden. Hur många som är ditresta nynazister, hur många som är någorlunda lokala politiskt aktiva främlingsfientliga, hur många som är "vanliga svenssons" och så vidare.Det finns ju en ganska stor del av allmänheten som, utan att vara några aktiva, fått för sig att svenskheten(?) är hotad, invandrare är farliga, och så vidare. Dem har man råkat på lite överallt - under skolåren, i släkten, på arbetsplatser, i andra sammanhang. Och de är ju inte på något vis nazister, utan har bara en konstig bild av för dem främmande folkgrupper. Ofta ogrundad eller oprovocerad.Jag skulle inte bli förvånad om de dök upp på den där marschen.

2008-12-10 @ 16:28:38
Postat av: Nicklas Eriksson

Håller med, Gustav, det hade varit intressant.Men jag har svårt att se hur man bara skulle kunna hålla med nassarna bara lite grann?

2008-12-10 @ 17:08:40
Postat av: Gustav

Tja, jag vet inte jag. Vissa kanske är blåögda eller tänker lite för mycket i "vi mot dom"-banor? Jag har träffat folk som är jättetrevliga, skötsamma och verkar helt vanliga, men som sedan visar sig sitta och digga Svensk ungdom(!) och hålla med om budskapen.Det verkar ju absurt vid en första anblick att hålla med nazister bara litegrann och visst skrattar man åt deras flygbladsutdelning. Men att döma av foton så är det ju inte uteslutande tjugoåringar i bomberjacka och deras blonderade fjortonåriga flickvänner i det där tåget.

2008-12-11 @ 14:26:39
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej det är det ju inte, men de som inte ÄR fullfjädrade boneheads är JÄVLIGT farligt ute eftersom det är de som tror att det går att hålla med svinen lite grann. De glömmer att med "mer svenskhet", "hårdare straff för invandrade brottslingar" och vad fan nu svenne kokosnöt sitter i sina jävla fikarum och tjafsar om så följer en nedåtgående spiral som inte kommer att ta slut när den siste blatten och bögen knallat in i brännugnen. Då hittar de direkt några andra att störa sig på för att till sist skapa fjärrvärme med, och i sista steget blir det svenne kokosnöt själv, bara för att han inte orkade kämpa själv för att ändra fem fel av hundra möjliga utan valde att låta nationalsocialisterna kämpa för honom.Då tyckte svenne kokosnöt att det var jävligt bra eftersom det innebar att han själv kunde sitta hemma och kolla på Stjärnor på is utan att behöva bry sig så jävla mycket. Undrar vad han tycker när dörren till gaskammaren går igen bakom honom för att han gjort något som nazisterna störde sig på?

2008-12-11 @ 16:58:57
Postat av: Gustav

Då är han nog inte så nöjd.Men å andra sidan är det inte direkt någon risk att den hårda kärnan i t ex Salemgänget kommer till makten på allvar. Visst, man skall aldrig säga aldrig, men det finns helt enkelt inga strömningar lika de som var populära på trettiotalet. Ingen tokig raslära som är allmänt accepterad, mycket mer synlig kritik av auktoritära rörelser, väldigt lite av militarism och revanschism... Det närmaste man kommer är väl att Sverige någon gång får ett smårasistiskt missnöjesparti i riksdagen, som i många andra europeiska länder. Och de har ju sällan varit framgångsrika mer än lokalt under längre tid, trots representation på högre plan.Så jag tror nog ändå att man måste hitta något annat sätt att övertala herr kokosnöt att ta avstånd från sådant här, än att skrämmas med hotet om ett maktövertagande. För även om inget sådant händer, så triangulerar sig säkert de större partierna iväg och blir mer främlingsfientliga, om det är en väg till röster. Tolerans för rasism ökar, med mera. Det är ju inte önskvärt.

2008-12-11 @ 21:33:22
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej jag vet Gustav, just nu gör det inte det. Men shait, det där kan svänga fort det.Ja självklart, herr Kokosnöt får man inte klappa på, det är bara kontraproduktivt.

2008-12-11 @ 22:03:19
Postat av: livelev

Jag tycker tvärtom att det finns mycket oroande tendenser idag. Den syn som såväl socialdemokraterna som borgarna visat när det gäller sjuka människor i det här landet är väldigt illavarslande. Det som kännetecknar fascism är just föraktet för de svagaste i samhället.Var och en som läst lite mer historia än den som står i skolans lärobok vet att mycket av den nazistiska politiken lånats från borgerliga partier under 1920-talet.Det är m.a.o. inte dumskallarna i Salem som utgör det stora hotet, utan snarare dumskallarna i riksdagen.

2008-12-12 @ 06:27:08
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: livelev

Oj vad jag tjatar.... :-)

2008-12-12 @ 06:29:13
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är okej, men jag tar bort det ena av dubbelinläggen:)Åh, och jag tror att du har rätt.

2008-12-12 @ 09:33:50
Postat av: Jimmy Windeskog

Tyvärr har jag varken länk eller själva texten i min ägo längre, tyvärr har SD vägrat att låta mig ta del av mina veckobrevstexter efter att jag uteslöts 2005 (tanken var annars att ge ut dem i bokform).

2008-12-12 @ 11:34:51
Postat av: Nicklas Eriksson

Aha, nå de finns säkert cachade någonstans hos google.Ska hjälpa dig att se om det går att leta upp dem.Men så länge de inte finns litar jag inte på att du talar sanning. Om dina besök på manifestationer för Sörderberg alltså, jag tror säkert att (sd) är så ogina.

2008-12-12 @ 12:00:43
Postat av: Jimmy Windeskog

Aha, jag fattade inte att din vinkel var att jag ljugit om det - så är inte fallet. Du kan ju själv fråga om du kan få detta veckobrek av bjorn.soder@sverigedemokraterna.se - du har garanterat större chans att få tag i den texten av honom än mig!

2008-12-12 @ 15:00:45
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, att du ljuger om det är min utgångspunkt så länge jag inte får se det. Sagt och gjort, jag ska maila Söder. Jag har också mailat SAC centralt för att höra om någon där känner till att du ska ha deltagit på någon manifestation.

2008-12-12 @ 16:43:10
Postat av: Nicklas Eriksson

Well, nun har jag mailat Björn Söder, vi får väl se om han svarar.

2008-12-12 @ 16:50:15
Postat av: Jimmy Windeskog

Nicklas Eriksson : Jag är imponerad av ditt seriösa intresse, skulle bli ännu mer imponerad om du får svar av Söder.Ännu mer imponerad skulle jag bli om SAC:s ledning kommer ihåg min närvaro 1999, det måste ju ha varit mer än 1000 pers på Medborgarplatsen den dagen.Vad som inte var så imponerande var dock att jag inte fick med mig en enda SDU:are trots att jag hade över 900 prenumeranter på mitt vackobrev. Själv tyckte jag att vi skulle dyka upp på Medborgarplatsen med svenska och SD-flaggor.

2008-12-12 @ 17:53:51
Postat av: Nicklas Eriksson

Den som lever får se. Jag måste ju göra mitt bästa, har mailat lite andra folk som rör sig/rört sig i dina gamla partikrokar med.Jag bad Sverigedemokraterna här i stan att komma och dema i Hjällbo. Obegripligt nog gjorde de aldrig det.

2008-12-12 @ 18:57:00
Postat av: AIK-Micke

Det var närmare 20.000 pers på medis -99. Det var den största antifascistiska samlingen i modern tid här i landet. Windeskog kan mycket väl ha gömt sig i mängden där. Men jag kan garantera att han inte kommit på utdelningen av civilkuragepriset efter det.Sen kan jag aldrig sluta förvånas över NDare och liknande pack som envisas med att försöka förneka att de bara har en annan brunfärg på sina uniformer. Hur man än vrider och vänder på det är de ju arbetarfientliga rasister.

2008-12-29 @ 03:22:44
URL: http://anarkisterna.com/stockholmspunk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0