Tankar om OS och skiten som went down idag.

Antar att det blir slut på tjafset om Ara Abrahamians gentlemannamässiga protest nu?

Ärligt talat, är det inte dags att ta ner det förbannade jippot OS på jorden nu? Ut med bedömningssporterna, lagsporterna (inte ens OS är ändå större för dem än deras egna VM, särskilt inte herrarnas fotbolls-VM), hästfånerierna och ta ner simningen till en enda distans per simsätt och begränsa dem till rygg och frisim (vem fan är intresserad av bröstsim och fjäril?!). Släng golfen åt helvete, tennisen och cyklingen likaså och låt OS bestå av friidrott, brottning, knytnävskamp och kraftsport som det var i begynnelsen.

Den i idrottssammanhang ofattbart överskattade Gunnar Bohlin från P1 (har karln överhuvudtaget någon koll på sport efter Nacka Skoglund?) hade en av få poänger en morgon när jag släntrade från bussen till jobbet: "Låt OS bestå av ursporter. Det är sporter man kan se barn spontant leka på en skolgård".

Skicka den obegripligt
trista taekwondon i östkinesiska havet, jag menar vad är meningen med kamp om man ska vara insnörd i tio kilo skydd? I kyokushinkaikarate tävlar vi med enbart pungskydd, därför måste vi ha vårt eget "Riksmästerskap" eftersom de andra stilarna med sin söta poängkarate vill ha lika mycket skydd som OS-TKD nästan. Släng judon också, det räcker med en brottning. Och den ska vara i fristil, den korrupta grekisk-romerska har gjort sitt.

För övrigt är det så underbart att svenska idrottare har blivit ställda med byxorna nere som de överbeskyddade gnällspikar de är med alltid en ursäkt hängandes från den darrande underläppen. Det kanske kan lära Svensson med sin tokhatt, sin ölhjälm och sin satans Norrlandsguld en liten läxa: vi var inte bättre än såhär!

Dags också att Carolina Klüft
får bekosta sin nya hobby längdhopp på strax under sverigebästa själv. I sjukamp var hon en stjärna, i längd är hon en medelmåtta och i tresteg är hon inte inte ens det. Inga mer pengar från SOK till henne tack.

Kommentarer
Postat av: Gustav

OS-TKD är verkligen sjukt tråkigt, det är ju ingen kamp utan "poängprickskytte" och går rätt ordentligt mot bedömningshållet. Förresten, anledningen till att ni har mindre skydd i kyokushinkai är väl delvis att ni inte boxas över brösthöjd också..? Eller minns jag fel? Det begränsar ju det hela lite redan i förväg. ;)De borde köra muay thai-regler i "OS-kamp" istället tycker jag, med inkval och deltagare från valfri kampart likt K1. Eller någon slags MMA - pankration var ju en viktig sport i de gamla spelen vad jag läst och det är ju hyfsat jämförbart med modern MMA...

2008-08-24 @ 09:55:31
Postat av: nicklas eriksson

Gustav, det stämmer att vi inte slår mot ansiktet. Men det är ju inte så konstigt, det går rätt fort att inte kunna tävla mer den tävlingen om du sprutar blod eller har ett par framtänder i seiken.Men sparkar och knän är tillåtna mot huvudet med full kraft.Nej, jag vidhåller - bara knytnävskamp i olympiska spelen. Jag vill inte att karate ska bli en olympisk sport. Det har inte direkt gjort TKD några förtjänster, varje ny säsong kommer det kids i TKD-gi som vill börja hos oss istället eftersom deras kroppskonstitution gjort dem odugliga på TKD-tävling med de nya olympiska reglerna.Det gör dem inte ont att lära sig lite handtekniker heller;)

2008-08-24 @ 10:37:50
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0