En dikt sprungen ur morgonekot och tidningen

God förmiddag, mänsklighet!

Hur står det till idag? Hur många barn har svält ihjäl under natten(téet är väl inte för kallt? Jag kan värma!)? Hur många kvinnor har slagits ihjäl av  svartsjuka barn till makar/pojkvänner med obefintlige impulskontroll och under influens av alkohol?

Och när vi ändå är inne på den tråden, hur många ungdomar har vänt ryggen mot skolan för "snabba pengar" på att sälja droger till polare på balla fester för möjligheten att kunna köpa en BMW och ha allt ordnat inför framtiden? Hur många svenska kommuner har skitit i regeringens order om att de ska ha arbete för att förebygga just drogmissbruk bland unga?

Hur många tusen ton fisk har vi tjuvfiskat under natten, då mänsklighet (önskas marmelad influgen från Nya Zeeland enbart för er?)? Herr Suur Öckerö måste ju kunna få sin torsk med äggsås som han ätit varje fredag hela sitt liv oavsett om det inte finns en torsk i hela Kattegatt kvar, det skulle allt se ut om han fick äta något annat! Har vi knäppt någon av de sista snöleoparderna eller kungstigrarna för att rika ryska "biznizmens" fruar och älskarinnor ska kunna få en liten passionspresent, eller någon stackars impotent kines ska kunna få lite benmjöl från dess skelett?

Jaså ni
vill ha kaffe, mänsklighet! Det löser vi. Vi har en speciell sort här, rekommenderad av en svensk bloggarmoderat som inte är rättvisemärkt och där arbetarna kränks extra mycket och där deras förmän ligger med deras kvinnor medan de är ute och sliter. Va? Jo, vi anser det vara fel, för om vi köper in rättvisemärkt kan vi ju råka kränka de sydamerikanska kaffeböndernas rätt att välja att vara fattiga!


Ja, då
var väl frukosten klar då, mänsklighet! Ta gärna ett anjoupäron från USA. De växer så fint i South Dakota och har inte orsakat så farligt höga CO2 utsläpp på vägen hit. Jag röjer upp efter er.

Och ha en TREVLIG dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0