Utsatta arbetare!

Jag vill uppmana er att lyssna på Kaliber i P1 idag. Gå in på www.sr.se/p1 och klicka er vidare till Kaliber. Dagens avsnitt handlar om hur utländska gästarbetare bor när de är här och arbetar i den globaliserade ekonomins namn: familjer och ensamma som bor i smutsiga gamla byschor och övergivna gamla statarlängor som har stått obebodda i årtionden.

Man utnyttjar konsekvent deras utsatthet och att de skitlönerna de får ses som bra för att snålkuken Svensson ska få sin jävla groggveranda byggd, sina garage ommålade och sina garageuppfarter omlagda!

Men det är klart,
de är ju fria från den grymma maffiafackföreningen, de tyranniska ombudsmännen och de frihetskvävande arbetsmarknadslagarna...

Fy fan!

Det håller
på att växa fram ett Sverige där människovärdet för vissa grupper är bra mycket lägre än det är fär andra!!!!

Det är ju katastrof!


Lyssna! All hail Kaliber!!

Kommentarer
Postat av: Calle

Även om man blir upprörd så tycker jag att vi måste fundera över vilka alternativ vi har. Jag menar,
ingenting skulle ju bli bättre om vi förbjud de här gästarbetarna från att komma hit. De har valt att komma hit, eftersom de trots allt får flerfaldigt mycket mer betalt här.

2007-10-14 @ 17:50:18
Postat av: Nicklas Eriksson

Exakt VAD består detta val i? Vad har det att välja mellan? Att stanna hemma och knappt överleva eller komma hit och bli behandlade som skit.

Klart de inte ska förbjudas komma hit, men de ska jobba enligt kollektivavtal, på säkra arbetsplatser och till samma lön som svenskarna. Allt annat är helt oacceptabelt.

2007-10-15 @ 16:53:58
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Calle

Ja, och det rationella är ju att komma hit och arbeta. Självklart ska de ha samma lön och avtal som svenskar, lika lön för lika arbete. Men det här handlade väl bara om bostäder? Finns ju många svenskar som sticker till London och arbetar järnet och bor billigt i små lägenheter. Naturligtvis kan man nog inte jämföra boendestandarden, men det är samma sorts fenomen.

2007-10-15 @ 17:17:40
Postat av: Calle

När jag skrev innan så hade jag inte läst om saken och visste inte hur dåligt de bodde. Har nu läst en del artiklar som

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1008160.ab

och kan bara instämma i det som Niklas skrev, den här boendestandarden är fruktansvärd.

2007-10-15 @ 17:40:06
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, det är inte lagligt att ha djur så här till exempel... Usch! Min brorsa är anläggningsarbetare och åker ofta bort på jobb, men han skulle ALDRIG acceptera något liknande?

2007-10-16 @ 19:22:00
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0