Upp och nedvända världen!

image10

Fan, ur led är tiden!


Har just lyssnat på debatten i Studio 1 mellan Olle Schmidt från Folkpartiet och Susanne Eberstein, socialdemokrat och partikamrat till mig.

Olle Schmidt vill att vi svenskar ska gå till folkomröstning om det förbannade EU-fördraget där euron ska smygas på oss trots att en stor majoritet sade nej till att införa samma eländiga valuta 2003.

Susanne Eberstein vill
att riksdagen i  gammal god tredejdels demokratisk ordning ska få avgöra att vi ska smygas in i Europas förenta stater, för det är vad fördraget innebär. Det här känns upp och ned-vända världen för mig för jag håller med Olle Schmidt i den här frågan, låt vara att vi har diametralt motsatt uppfattning om utgången av en folkomröstning. Han är övertygad, frisk och liberal i sin övertygelse (liksom Eberstein...) att svenska folket vill ha en framtid som en delstat i EU. Vad fan, vi skulle ju få köpa vin i kiosken liksom...

Jag tror att svenskarna, dock med liten majoritet, skulle säga nej till fördraget. Och hoppas. Missförstå mig inte, jag är av uppfattningen att internationellt samarbete är helt nödvändigt, och jag tror också att socialismens framtid ligger i större ekonomiska zoner, inte i mindre. Men, och det är så viktigt, jag anser inte på något vis att Europeiska Unionen är rätt forum för detta. För EU är trots allt en liten del av världen och som unionen är skapad står den på en klart liberal grund som syftar till att ta bort så många regleringar som möjligt för att kapitalet ska få flyta så fritt som möjligt och att skapa så få störningar för monstret som kallas marknaden som möjligt.

Jag tjänar inte på EU!
Jag har ett låglönearbete och är kraftigt outbildad. Alla länder i västra Europa klarar att hålla igång en fungerande import och export på egen hand, inte minst Sverige och vi skulle kunna tillverka det vi behöver själva, vi har kärnkraftverk och egna djuphamnar, vi har en gedigen infrasturktur och på sikt kommer vi till vägs ände vad gäller kapitalismen rent ekologiskt. Världen klarar bara så mycket tillväxt, så på sikt måste vi gå ner i standard eller dö ut som art ändå!

EU är inte intresserat av sådana som mig. Vad vi som är kuggar i hjulet skulle behöva är en union som inte tar bort regleringar som stater som kommit längre än alla andra vad gäller en bra tillvaro för arbetarklassen med fina möjligheter, som Sverige, och som hjälper stater som inte kommit lika långt att hålla stånd mot kapitalets nedbrytande processer och införa en arbetarvänlig marknad. Allt för att gå mot ett statsfritt samhälle på sikt. Vi kan inte låta oss dikteras av de rika som vill bli ännu rikare. För det är det EU går ut på. Att göra dem ännu tätare. Allt på vår bekostnad.

Desstuom är EU en rasistisk konstruktion. Genom halvfascistiska specialpolisstyrkor gör man allt man kan för att hindra fler kamrater från fattigare länder att komma hit och skapa sig en bättre framtid på de rikas bekostnad. Mn talar sig varm för "arbetskraftsinvandring" men vill inte ge medborgarskap till de utbildade indier och kineser som man vill ska komma hit och arbeta tills deras kunskaper är out of date. Då vill man kunna skicka hem dem och ta hit nya. Vi behöver lägre murar mot omvärlden, inte högre!

Det enda som skiljer det från det förra förslaget till konstitution är att de har tagit bort en del fraser och flyttat om några stycken. De vet att nästan ingen kan tillgodogöra sig det otroliga kanslispråk som man skriver sina dokument på, och att så gott som ingen klarar att sätta sig in i hela frågan. Vi hade en sjuhelvetes tur att LO upptäckte utlokaliseringsdirektivet i det förra försöket till grundlag som hade inneburit att facket inte hade haft någon motpart att förhandla med. Det sa svenskarna nej till, och vi lyckades få politikerna att lyssna på oss. Har vi samma tur igen?

Jag tvivlar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0