Rättning vänster för fanen!

image9

Nej nu får det
jävlar i havet vara nog! Efter att Mona Sahlin öppnat truten och kväkt ur sig kanske det första vettiga hon har sagt sedan hon blev partiledare tycks stora delar av den svenska historielösa vänstern koka av indignation!!

Det var i en intervju i Folkpartiets husorgan DN (länk längst ner) som Mona Sahlin sa att om man inte vill arbeta ska man inte ha a-kassa som stora delar av ung(?)vänstern gick ballistic. Och jag snackar om både sossar, ungvänstrare och en del frihetliga.

"Hon låter som en ny borgare!" "Varning, hon är en ny Thatcher, håll er undan" "Nu sviker sossarna - igen!".

Men vad tusan, det måste väl finnas någon rim och reson i vänsterlägret? Vad exakt är det sossarna sviker? Någon som kan sin historia? Någon som har åtminstone ett ben av arbetarmoral i kroppen, ni kan väl inte bara vara studenter och fesna akademiker? Finns det överhuvudtaget någon av er som skäller på det enda vettiga Sahlin har sagt på länge som går upp klockan sex och går till jobbet? Eller ligger ni och drar er fram till elva-halv tolv, läser lite för att sedan gå ner på stan, träffa kompisarna från skolan på något murrigt café för att sörpla fucking soyalatte och slänga bombastiska plattityder om "arbetarklassens makt" och "överbyggnad och marxistisk dialektik" och hur lite ni får i studiebidrag omkring er?

Get real! Att göra sin plikt, att arbeta, har varit ett av arbetarröelsens starkaste verktyg för välstånd sedan vi startades av pionjärer som Mäster August Palm och Charles Lindley på sent artonhundratal. Dessa herrar förstod det ni inte verkar ha fattat att socialismen aldrig kommer att innebära att friska människor slipper arbeta!

De begrep att ur arbete stiger välstånd. De skapade a-kassan för att människor i ett utsatt läge skulle slippa dumpa löningen för sina kamrater till godsherrarnas (numera "De Nya Moderaterna" och Centerpartiet Nationalsocialisterna. Känns det konstigt att se det skrivet? Ja det tycker jag också, men jag gör det för Marie Wickbergs skull. Hon är centerpartist, tjugo plus och posh stureplanscenter. Hon vägrar låta bli att skriva VPK istället för Vänsterpartiet eftersom också hon är rejält historielös och dessutom okunnig och tycker att vänstern ännu är ett stalinistiskt parti, så då ger jag igen med samma mynt. Det var inte mycket som skilde från att gamla Bondeförbundet skulle vara öppet nazistiskt.) förtjusning.

Denna exellenta solidariska uppfinning för att vrida makten ur borgarens hand verkar ni mena ska vara ett slags ymnighetshorn som ska vara till för att ni ska kunna slippa diskarjobb och att arbeta som städare tills ni hittar ett roligare jobb!

Nej för röde jävulen, rättning i vänsterleden! Om det visar sig att vi består av så okunigt folk vet jag inte hur vi ska kunna omdana samhället på socialistisk grund! Ta er en rejäl funderare på om ni inte ska starta en studiecirkel i såväl vad socialismen egentligen innebär som en i konsten att se strukturer i samhället! De strukturer som ska hålla ihop det klasslösa socialistiska samhället som så många av oss har som mål skapas inte genom soyalatte, palestinasjalar och definitivt inte av en indignerad lat jävla plakatvänster!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=703842

Kommentarer
Postat av: Calle

Bra skrivet, hoppas att du kan få med dig dina kamrater på det här tåget. Som sagt känns det lite svårt att respektera någon som kallar sig för arbetare men i själva verket gör allt han kan för att slippa arbeta. Många ur den äldre generationens vänster, som arbetat från 15 till 65 har nog också svårt att förstå detta fenomen. I och för sig kan man också rikta samma kritik mot Moderaterna som kallar sig för ett arbetarparti trots att många inte verkar ha särskilt stor koll.

2007-10-14 @ 10:20:51
Postat av: Nicklas Eriksson

Den här får du ha kvar Calle, för den tyder på viss insikt. Mer sånt och du kommer att få kommentera fritt igen. Men jag orkar som sagt inte hålla på med fyra fem inläggs undervisning om varje ämne.

2007-10-14 @ 10:49:52
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0