Framtiden i det borgerliga Sverige!

Titta på "Uppdrag granskning" i kväll ni som kan, för ni får se en bit av det Sverige som väntar er när moderaterna har lyckats med sin kampanj mot fackföreningen och arbetsrätten, som de redan till stor del har lyckats med i min bransch, vi har blivit av med så många medlemmar genom deras fördyrande av a-kassan att nästa avtalsteckning inte kommer att bli lätt. Eller det är det aldrig, men svårare i och med att vi kommer att ha mindre medlemmar att hota med att ta ut i strejk.

I alla fall, det kommer handla om de arma stackars jävlar som slavar med att städa hos hamburgerkedjorna och precis som fallet var med städningen i tunnelbanan som SEKO raidade för ett antal år sedan verkar de ha fått lön i förhållande till var de kom ifrån. Några kollektivavtalsenliga löner var det inte fråga om och det är det garanterat inte här heller.

En kille från Kamerun
har haft 37 spänn i timmen, garanterat inga försäkringar, övertid, pension, semester eller OB. Med fastighets avtal (HRFs avtal är sämre, men det används antagligen pga industriavtalsprincipen) skulle de haft minst 90 kronor! Antagligen en slant över, men jag kan inte tariffen i huvudet!

Ja men ni fattar
! De här killarna och tjejerna har inte behandlats schysst! McDonald´s med kollegor i regnskogsmördarbranschen har definitivt inte tagit sitt ansvar för om man köper tjänster till de priserna ska man ana oråd om man inte har bott i en garderob hela livet.

Det här är vardag för massor med människor i servicesvängen varje dag över hela världen. De arbetar heltid men är så fattiga att de inte har råd med livets nödtorft. I vissa länder är den här slavlönen lagfäst, i Sverige har vi fri lönesättning som ska regleras genom avtal. Befinner man sig i en så utsatt situation att man tar ett sånt här jobb är det lagligt att arbeta för summan, men det är fortfarande inte lagligt att arbeta svart eller att låta någon arbeta svart!


Och det här
tycker mängder med borgerliga sympatisörer är fullständigt i sin ordning! Det är ju frivilligt så då måste de ju vara nöjda? Javisst, det tror jag också. Åh hoppas verkligen jultomten kommer i år så jag äntligen får träffa honom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0