Dra åt helvete IFK Göteborg!

image11

Jag har svårt
att med ord beskriva hur mycket jag missunnar IFK Göteborg och deras medelmåttor till fans det SM-guld de just nu håller på att spela sig till. Enda trösten är att vädret är hemskt även med Göteborgsmått mätt, så med lite tur är de värsta hånflinarkukarna hemma från jobbet med förkylning i morgon.

Rätt ofta stöter
man på pundhuvuden till blåvitare som på det lite underlägsna krypande sätt som blåvitare alltid pratar med gaisare på, frågar en om man som gaisare inte hellre ser guldet gå till "staden Göteborg" än till "ett stockholmslag". De ställer frågan lite menande, som "kom igen nu DET kan du väl i alla fall ge oss". Jag har alltid misstänkt att de vet att det bara är speciella människor som GAIS attraherar. Och när man talar om att, nej aldrig i helvete, vad tror du, skulle du hellre se att guldet gick till GAIS? så ser de så här hundvalpigt stötta ut och samtidigt lite skrämda ut. Som sagt, bara medelmåttor attraheras av den lätta vägen och håller på Blåvitt. Ungefär som de som håller på Manchester United.

Jag hatar alla guldkandidaterna i årets allsvenska med en lidelse som jag inte vet vad jag ska göra med ibland. Oftast försvinner den med en timmes säckträning. Mja, Kalmar och deras supportrar behöver jag ha så oerhört lite med att göra i och med att ingen vettig människa utanför deras mörka hörn av landet håller på KFF så de stör jag mig bara lite på.

Men IFK:s fans
måste jag stå ut med att ha omkring mig jämt och ständigt och därför får ni er ett fett långfinger till er och er vidriga klubb;

Dra åt helvete.

Kommentarer
Postat av: Rickard

På nått sätt så njuter jag av din och alla GAISares ledsenhet och hat.
GAIS gör en ok säsong har ett uselt publiksnitt och spelar en fotboll som inte ens gör Drillo glad.
GAISare har en tro på att deras supportrar är mer äkta en blåvits. Att GAIS år på år på år har sämre publiksnitt, färre supportrar på bortaplan, färre aktiva i supportegrupperingar och generellt sett mindre aktivitet låtsas som vanligt GAISaren inte om. För IFKs supporter är ju bara medgångssupporters.
Jag förstår att GAIS behöver bygga upp en identitet kring sin egen lidelse, försöka låtsas att man tillhör något speciellt. Men det man gör och alltid har gjort är att försöka hitta en annan identitet än IFK när man inte kan konkurrera med denna klubb på några plan.

Du pratar om att de som börjar hålla på blåvit väljer den enkla vägen. Kan ju vara så att man attraheras av bra och framgångsrik fotboll, bra inramning från publik, bra marknadsföring och en aktiv supporterskara.
GAIS erbjuder bara lidelse, motgångar och uppgivenhet.

2007-10-30 @ 21:39:12
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja, Rickard, vissa pallar motgångar. Andra blir blåvitare. Enkelt och sant.

"bra och framgångsrik fotboll"

Ha! Det påstår ÖIS också att man spelar! Allsvenskan är en av Europas sämsta ligor och lagen där spelar ingen bra fotboll. Det får man välja andra ligor om man vill se.

"bra inramning från publik"

Bränna motståndarflaggor, "GGG AAA III SSS Hata GAIS" "Alla vi som älskar blåvitt hoppas nu" med mera. Underbar inramning...

"bra marknadsföring "

Oh ja, programmen på klubb-TV är ju helt fantastiska. Kom igen, du vet också att samtliga lag i stan är urkassa på att marknadsföra sig!

"en aktiv supporterskara"

som behänger sina spelare med tröjor som assoscierar till nazianstuckna huliganfalanger. Mycket bra.

Visst är ni medgångssupportrar. Med den sanslöst stora numerär som säger sig hålla på blowitt i Göteborg är ert hemmasnitt på drygt sjutusen inte värst imponerande. GAIS snitt på runt 4000 är bra mycket mer imponerande med tanke på att bara ca 10% av medborgarna håller på GAIS.

"behöver bygga upp"

Vadå behöver? Den har vi haft sedan 1954.

2007-10-31 @ 19:47:10
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Mild

Jag vet att alla aktiva supportrar till Sveriges största lag fattar att ert pundargäng inte vill se guldet i våra händer. Precis som att vi tycker att lungemfysem eller cancer skulle vara att föredra framför ett grönsvart guld (något som lyckligtvis aldrig kommer att hända)

Den verklighetsfrånvaron som ni gaisare lever i är patetisk. Ni tror att ni är störst i stan. Ni tror att ni på något sätt skulle ha bättre och aktivare supportrar på något enda plan. Framför allt tror ni att vi skulle känna någon jävla underlägsenhet gentemot er.

Sveriges mesta mästare skrattar bara för det mesta.

2007-11-04 @ 00:44:26
Postat av: Nicklas Eriksson

Pundargäng, Mild? Oooh! Vi har ca 40-60 aktiva huliganer på roppar och tjack, ni har 150-200 dårar.

Dessutom lär era EPA-traktoråkande kranskommunsungar ta en hel del också. Sånt saknar vi helt. Pundargäng var det ja...

Det är inte vi gaisare som kallar oss publiklag, det är det media som gör. Vi vet att vårt lag inte är bättre än så. Däremot vet vi att VI är betydligt bättre människor än vad ni är. Vi är smartare, snickrar ihop ramsor som tar er åtta år att klura ut, vi klär oss snyggare (bombarjackor, blekta jeans och platinablonderat hår med långt i nacken och kort på huvudet som ni har är inget för oss) kort sagt Mild, vi är stans intellektuella elit. Ni är stans intellektuella 80-tal.

Bara det faktum att du skriver ditt inlägg som en piskad hund ger mig ju rätt i att ni vet att ni är underlägsna, inte sant?

Dessutom är Sveriges "största lag" Brommapojkarna och därefter AIK så där har du OCKSÅ fel.

2007-11-04 @ 09:48:41
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Sarah

NICE!

2008-05-12 @ 22:28:28
URL: http://svartaparaden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0