A Man in Black and a man with black intensions

Jag har fått en slags aha-upplevelse. De blir färre och färre med stigande ålder, men de är nästan alltid lika trevliga. I det här fallet rör det sig om att jag har fått upp ögonen för hur sanslöst bra The Man in Black, Johnny Cash, verkligen var!

Visst, jag gillade honom redan innan, nynnade med i "I walk the line" och "The ring of fire", "Folsom Prison Blues" och såna, men min sambo hade två av hans album på sin hårddisk och jag la över dem på min mp3-spelare och sedan var det kört. Nu fattar jag vad folk pratar om alltså! Johnny var inte världens bästa musiker och absolut inte bästa sångaren heller, men satan i gatan vilken känsla han förmedlar!!! När han kör "Where were you" med en okänd körtjej reser sig håren på mina armar och jag får gåshud.

Johnny Cash stod alltid på underdogens sida. Han sjunger ofta om Gud och Jesus och sånt som jag tar avstånd från (inte Jesus kanske, men kyrkan som påstår sig tjäna honom) men ur ett underläge. Han var en modern amerikansk folkhjälte, han såg till den lilla människan och han var själv missbrukare under en tid av sitt liv så han visste vad han snackade om.

Jag kan bara rekommendera. Köp någon av Johnnys skivor och njut av en av de sista stora.

Sedan har jag idag en debattartikel på ledarplats i GT där jag svarar på den självgode fuskförsvararen Robert Gidholms, vd för Skattebetalarnas Förening, mer än dumma försvarstal för den skattefuskande medelklassen
. Den var obehaglig att läsa för han antydde att journalistkåren är att belasta för moderaternas skattefusk och att allt blir bättre om medelklassen får mindre skatter. Usch. Visst är Skattebetalarnas Förening en sällsynt gnällig intresseförening (inte i klass med Villaägarna, men nästan) men det här var beyond deras vanliga agenda. Jag tror att Robert Gidholms egna visioner kom med där.

Nåja. Indisk mat avnjuten. Nu är det dags för ostkaka.

"San Quentin, may you rot and burn in hell..."

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej du!
Susanne heter jag, halkade in på din bittra sida av misstag. O du är verkligen URTYPEN för en bitter GÖTEBORGS KOMMUNIST. Du tror att du vet bäst iallt det du skriver, du har rätt till varje pris...Men vet du vad, du har inget annat än en massa fel....Och nu menar jag överlag vad du skrivit här, jag skarattade så tårarna rann när jag läste dina inlägg...hahahahaha...ni kommunister är för tokiga. Ni har verkligen inte förstått vilka avskum ni egentligen är, det är ni som står för den största utrotningen av människor någonsin, och det vet du med. Er jävla politiska tro har skördat miljoner med mer människor än vad tex nazismen gjorde. Och kom inte dragandes med något dravel om att det inte är så, för alla som är lite pålästa vet sanningen om kommunisterna. Jag är mamma till en 15 årig dotter, de har läst om nazismen mm i skolan men inte om kommunismen som är det värsta som hänt. Tog saken i egna händer o gick till skolan för att prata med lärarna, så nu läser de om Gulag..... Allt för att de ska veta vilka svin de är och var...Sådant känns skönt när man har lyckats visa för barnen att det finns något som till och med är och var värre än Nazismen

2007-11-10 @ 13:26:44
Postat av: Nicklas Eriksson

Puss på dig också Susanne.

Du har inte fattat nåt, så en puss kan du vara värd. Det är bara ärrarna som fortfarande dyrkar Sovjet och det som var där, vilket inte ens Sovjet självt kallade kommunism för de hade inte, och kunde aldrig, uppnå stadiet kommunism då de befann sig i ett permanent tillstånd av postrevolution och proletariatets otäcka diktatur.

Jag är för övrigt inte kommunist utan socialist och medlem i socialdemokraterna. Vi övriga socialister tror inte på en auktoritär värld utan på en fri socialism där klassamhället är avskaffat och nationalstaterna också.

Vad tror du på själv?

Fast en sak har du fattat och det är att jag är bitter. Det stämmer.

2007-11-11 @ 00:24:41
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: joel

Fri socialism later ju lite märkligt. Socialismen maste ju bygga pa att tvinga med alla vare sig dom vill eller inte. För du gar väl inte med pa att liberalerna skulle slippa dela med sig?

2007-11-13 @ 20:20:12
Postat av: nicklas eriksson

Nej men självklart kommer ingen att slippa dela med sig solidariskt till de som har mindre. Sedan kan man kalla sig liberal eller mormon, det gör ingen skillnad. Men så är liberalernas definition av frihet något förvrängd också eftersom det bara är frihet för de som har råd att njuta av den. Resten är hänvisade till det vanliga löneslaveriet.

2007-11-14 @ 16:09:20
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Christian Fredriksson, grovarbetare

Den där Susanne skulle Stalin gjort processen kort med. "Ett dödsfall är en tragedi, men en miljon är bar statistik." Och ge er inte på ärrarna, de är i alla fall vettigare än naziknektarna i Folkpartiet. För övrigt ifrågasätter jag klassanalysen vad gäller Johnny Cash. Har man alltid en svart skjorta på sig, solidariserar man sig med svartskjortorna oavsett vilka fina sånger man skriver.

2007-11-20 @ 17:30:01
URL: http://terradementia.blogspot.com/
Postat av: Nicklas

Ja du, Christian Fredriksson "Grovarbetare". Jag solidarierar betydligt mer med svartskjortorna (du kanske avser brunskjortor? Svartskjortor är anarkister) än med dig, din lille folkpartist.

Din blogg antyder ju en HEMSK massa grovarbete. Du kanske menar att du jobbar länge, men det är inte samma sak, mannen.

2007-11-24 @ 09:18:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0